Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Certisolis: glas-glaszonnepanelen SOLARWATT minste CO2-uitstoot per kilowattuur
(foto: SOLARWATT)

Certisolis: glas-glaszonnepanelen SOLARWATT minste CO2-uitstoot per kilowattuur

SOLARWATT meldt dat zijn glas-glaszonnepanelen volgens Certisolis, een onafhankelijke Franse certificeringsorganisatie, gecertificeerd zijn op de CO2-uitstoot bij productie. Ze zouden het minste CO2-uitstoten.

Uit de bevindingen van Certolis blijkt namelijk dat de CO2-uitstoot bij de productie van de glas-glaspanelen van SOLARWATT het laagste is van alle glas-glaspanelen. Certisolis kijkt bij het certificeren van zonnepanelen onder meer naar de herkomst van de onderdelen en naar de productielocatie. Zo moet de fabrikant van alle materialen aantonen waar ze zijn geproduceerd en met hoeveel uitstoot. Daarnaast onderzoekt Certisolis of alle componenten van het zonnepaneel voldoen aan de normen van de Franse Commission de régulation de l'énergie (CRE).

‘Samen met de lange levensduur leidt dat tot een CO2-uitstoot per opgeleverde kilowattuur die tot 40 procent lager ligt dan de uitstoot van bijvoorbeeld glas-foliepanelen die buiten Europa geproduceerd worden’, stelt Erik de Leeuw van SOLARWATT. ‘Glas-glaspanelen bestaan uit 2 lagen glas in plaats van een laag glas en een laag folie, zoals dat het geval is bij glas-foliepanelen. De panelen kennen daardoor een langere levensduur, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden en er dus bespaard kan worden op de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van panelen.’

De glas-glaspanelen van SOLARWATT worden overigens geproduceerd in Europa en de meeste gebruikte materialen komen ook uit Europa, waardoor bespaard wordt op de CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens transport.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektromonteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | €2400 - €3100

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
SolarNRG zoekt:

Zin in een dikke baan?

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!