logo
wvhj2023
© Gennady Kurinov | Dreamstime.com
© Gennady Kurinov | Dreamstime.com
15 maart 2018

De Centrale BTW Teruggave breidt dienstenpakket uit

De Centrale BTW Teruggave (CBT) introduceert 2 nieuwe diensten: het aanvragen van ISDE-subsidie en Energie Investeringsaftrek (EIA) en het verzorgen van financieringen voor bijbehorende investeringen.

Een klant die graag zonnepanelen, een zonneboiler en/of warmtepomp wil kopen en dat bedrag wil lenen, wordt flink op pad gestuurd. Zo kan men de btw op de zonnepanelen terug kunnen vragen, ISDE-subsidie aanvragen en een financiering regelen.

Misschien een drempel te ver om de aankoop te doen. De Centrale BTW Teruggave (CBT) introduceert om die reden op de vakbeurs Solar Solutions 2 nieuwe diensten die deze drempels wegnemen. De eerste dienst is subsidie aanvragen, zoals ISDE en Energie Investeringsaftrek (EIA). De CBT richt zich op de installateur die vragen over subsidies kan stellen en op de eindklant voor het verzorgen van de subsidieaanvraag. De doelgroepen zijn particulieren en bedrijven voor de ‘kleine’ subsidieaanvraag; zoals de ISDE voor zonneboilers en warmtepompen of de EIA voor bedrijven die investeren in zonnepanelen.

De CBT biedt nu helpende hand en zorgt voor de zekerheid dat de subsidie wordt verkregen. De tweede dienst is het verzorgen van financieringen voor investeringen in energiebesparende apparaten. De doelgroep is de particulier voor ‘kleine’ financieringen. De CBT richt zich op de voorfase om een inschatting te maken of een financiering kan worden verkregen en vervolgens om ook de financieringsaanvraag voor de klant uit te voeren. Voor deze activiteit zal een nieuw bedrijf worden opgezet dat onder toezicht van de AFM staat. Veel particulieren willen wel investeren, maar hebben onvoldoende middelen of willen hun spaargeld niet aantasten.

Lenen voor ‘groene’ aankopen kan bovendien aantrekkelijk zijn omdat vaak uit de energiebesparing de rente en aflossing kan worden betaald. ‘Alle drempels worden weggenomen bij één enkele stop’, stelt Romano Hagen, directeur van de CBT. ‘Zo bestaat er voor de klant geen reden meer om niet te investeren in een energiezuinige woning. We zoeken momenteel naar installatiebureaus, aannemers en groothandels om mee samen te werken.’

Gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions (red. die plaatsvindt op 21 en 22 maart 2018 in Expo Haarlemmermeer) kunnen hier besteld worden met de code ‘18ticket511’.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten