Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Niet technologie, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’
(foto: RUG)

‘Niet technologie, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’

Het zijn veelal niet de technische belemmeringen die voorkomen dat een zonnecel de weg van lab naar fab maakt, maar kapitaal en marktruimte. Dit stelt Maria Antonietta Loi van Rijksuniversiteit Groningen.

In de rubriek ‘De onderzoeker’ spreekt Solar Magazine ieder kwartaal met een rofessor, hoogleraar of andere professional die zich bezighoudt met onderzoek naar zonne-energie. In de maart 2018-editie spreekt de redactie met de onderzoekster Maria Antonietta Loi die werkzaam is aan de Rijksuniversiteit Groningen die onderzoek doet naar perovskietzonnecellen.

‘Een efficiëntie van 33 procent is voor de zonnecellen die we onderzoeken de fysieke limiet. Hoe dichterbij we komen, hoe moeilijker het verbeteren van het rendement wordt. Kristallijn siliciumzonnecellen zijn behoorlijk ver geoptimaliseerd en is bovendien geen ideale materiaalkeuze. Met hybride perovskietzonnecellen kunnen we veel dichterbij die efficiëntie van 33 procent komen. Binnen 5 jaar zullen we zonnecellen met een rendement van 30 procent kunnen maken.’

Lees het volledige artikel ‘Niet technische belemmeringen, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’ hier in de maart 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Windunie zoekt:

Projectleider Zon op veld

Windunie zoekt een projectleider die het team van Windunie Development komt versterken op het gebied van zon op veld.
Fulltime • Utrecht
Solarcentury zoekt:

Business developer/projectontwikkelaar zonneparken

Solarcentury zoekt een business developer/projectontwikkelaar zonneparken.
Fulltime • Flexibel/Helmond
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!