Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Niet technologie, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’
(foto: RUG)

‘Niet technologie, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’

Het zijn veelal niet de technische belemmeringen die voorkomen dat een zonnecel de weg van lab naar fab maakt, maar kapitaal en marktruimte. Dit stelt Maria Antonietta Loi van Rijksuniversiteit Groningen.

In de rubriek ‘De onderzoeker’ spreekt Solar Magazine ieder kwartaal met een rofessor, hoogleraar of andere professional die zich bezighoudt met onderzoek naar zonne-energie. In de maart 2018-editie spreekt de redactie met de onderzoekster Maria Antonietta Loi die werkzaam is aan de Rijksuniversiteit Groningen die onderzoek doet naar perovskietzonnecellen.

‘Een efficiëntie van 33 procent is voor de zonnecellen die we onderzoeken de fysieke limiet. Hoe dichterbij we komen, hoe moeilijker het verbeteren van het rendement wordt. Kristallijn siliciumzonnecellen zijn behoorlijk ver geoptimaliseerd en is bovendien geen ideale materiaalkeuze. Met hybride perovskietzonnecellen kunnen we veel dichterbij die efficiëntie van 33 procent komen. Binnen 5 jaar zullen we zonnecellen met een rendement van 30 procent kunnen maken.’

Lees het volledige artikel ‘Niet technische belemmeringen, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’ hier in de maart 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Web- / Mobile Developer

Zelfstroom zoekt een Web- / Mobile Developer.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
EigenEnergie.net zoekt:

Senior Werkvoorbereider

EigenEnergie.net zoekt een Senior Werkvoorbereider
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!