Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Niet technologie, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’
(foto: RUG)

‘Niet technologie, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’

Het zijn veelal niet de technische belemmeringen die voorkomen dat een zonnecel de weg van lab naar fab maakt, maar kapitaal en marktruimte. Dit stelt Maria Antonietta Loi van Rijksuniversiteit Groningen.

In de rubriek ‘De onderzoeker’ spreekt Solar Magazine ieder kwartaal met een rofessor, hoogleraar of andere professional die zich bezighoudt met onderzoek naar zonne-energie. In de maart 2018-editie spreekt de redactie met de onderzoekster Maria Antonietta Loi die werkzaam is aan de Rijksuniversiteit Groningen die onderzoek doet naar perovskietzonnecellen.

‘Een efficiëntie van 33 procent is voor de zonnecellen die we onderzoeken de fysieke limiet. Hoe dichterbij we komen, hoe moeilijker het verbeteren van het rendement wordt. Kristallijn siliciumzonnecellen zijn behoorlijk ver geoptimaliseerd en is bovendien geen ideale materiaalkeuze. Met hybride perovskietzonnecellen kunnen we veel dichterbij die efficiëntie van 33 procent komen. Binnen 5 jaar zullen we zonnecellen met een rendement van 30 procent kunnen maken.’

Lees het volledige artikel ‘Niet technische belemmeringen, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’ hier in de maart 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
SegenSolar zoekt:

Technical Support (m/v) met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Technical Support (m/v) met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Triple Solar zoekt:

PV monteur

Triple Solar zoekt een PV monteur
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!