logo
wvhj2023
(foto: RUG)
(foto: RUG)
14 maart 2018

‘Niet technologie, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’

Het zijn veelal niet de technische belemmeringen die voorkomen dat een zonnecel de weg van lab naar fab maakt, maar kapitaal en marktruimte. Dit stelt Maria Antonietta Loi van Rijksuniversiteit Groningen.

In de rubriek ‘De onderzoeker’ spreekt Solar Magazine ieder kwartaal met een rofessor, hoogleraar of andere professional die zich bezighoudt met onderzoek naar zonne-energie. In de maart 2018-editie spreekt de redactie met de onderzoekster Maria Antonietta Loi die werkzaam is aan de Rijksuniversiteit Groningen die onderzoek doet naar perovskietzonnecellen.

‘Een efficiëntie van 33 procent is voor de zonnecellen die we onderzoeken de fysieke limiet. Hoe dichterbij we komen, hoe moeilijker het verbeteren van het rendement wordt. Kristallijn siliciumzonnecellen zijn behoorlijk ver geoptimaliseerd en is bovendien geen ideale materiaalkeuze. Met hybride perovskietzonnecellen kunnen we veel dichterbij die efficiëntie van 33 procent komen. Binnen 5 jaar zullen we zonnecellen met een rendement van 30 procent kunnen maken.’

Lees het volledige artikel ‘Niet technische belemmeringen, maar kapitaal en marktruimte sleutel tot succes voor perovskiet’ hier in de maart 2018-editie van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten