Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Q-Roof maakt onzichtbare zonnecollector: ‘Energiekosten halveren met 6 vierkante meter’
(foto: Q-Roof)

Q-Roof maakt onzichtbare zonnecollector: ‘Energiekosten halveren met 6 vierkante meter’

Een zonne-energiesysteem niet óp, maar onder de dakpannen monteren. Het klinkt volstrekt onlo-gisch, maar de Maastrichtse start-up Q-Roof bewijst inmiddels dagelijks dat het mogelijk is.

In Nederland heeft het bedrijf daarmee zonnewarmtesystemen niet alleen onzichtbaar gemaakt, maar ook een volledige nieuwe markt aangeboord: die van de vele tienduizenden monumenten die Nederland telt. ‘Monumenten moeten verduurzamen, anders worden ze door de steeds hogere energierekening in de toekomst onbetaalbaar’, aldus Q-Roof-directeuren Cor Maas en Ruud Derks.

De zonnewarmtecollector Q-Roof is een idee van ontwerper Marc Meijers. Het basisprincipe? Aluminium ‘vingers’ die contact maken met de dakpannen en zo de zonnewarmte overbrengen naar een vloeistof in een kunststof buis die aan een warmtesysteem is gekoppeld. Als directeuren van Q-Roof houden Derks en Maas zich nu vooral bezig met het commercialiseren van het inmiddels gepatenteerde systeem. ‘Via een prototype op de Wijk van Morgen in Heerlen hebben we in de afgelopen jaren aangetoond dat het systeem zowel voor het (voor)verwarmen van tapwater als het verwarmen en koelen van een woning of gebouw gebruikt kan worden’, stelt Derks.

Lees het volledige artikel ‘Energiekosten halveren met 6 vierkante meter collectoren’ hier in de maart 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Senior Marketeer

Zelfstroom zoekt een Senior Marketeer
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Zon & Zo zoekt:

Servicemonteur Zonnepanelen Installaties

Zon & Zo zoekt een Servicemonteur Zonnepanelen Installaties.
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!