Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Maasvlakte verwelkomt testlab: ‘Helft zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’
(foto: Eternal Sun)

Maasvlakte verwelkomt testlab: ‘Helft zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’

Odin Warehousing & Logistics heeft de handen ineengeslagen met Eternal Sun om in de haven van Rotterdam de kwaliteit van de door modulefabrikanten geleverde zonnepanelen met testapparatuur te controleren.

De 2 bedrijven hebben hiertoe samen de joint-venture OdinSpire opgericht. ‘Met de testapparatuur kunnen we alleen al op basis van normale kantoortijden 150 zonnepanelen per dag controleren. Dat zijn 39.000 zonnepanelen per jaar; wat een relevant percentage van de totale import in Noord-Europa is’, stelt Chokri Mousaoui, een van de oprichters van de Eternal Sun Group.

Odin Warehousing is geen onbekende in de zonne-energiesector. Het bedrijf is al jarenlang actief vanuit de haven in Rotterdam en daarbij verantwoordelijk voor het inklaren, opslaan en distribueren van zonnepanelen van tal van Aziatische fabrikanten. In 2017 heeft het bedrijf maar liefst 8.000 containers – met gemiddeld 800 zonnepanelen per container – verwerkt. Uitgaande van een gemiddeld zonnepaneelvermogen van 275 wattpiek betekent dit een totaal vermogen van maar liefst 1,76 gigawattpiek.  Dat is grofweg de helft van de 3,64 gigawattpiek aan zonnepanelen die afgelopen kalenderjaar via de haven in Rotterdam Europa zijn binnengekomen.

Lees het volledige artikel ‘Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa’ hier in de maart 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
BayWa zoekt:

Sales Representative (Nederland)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • Nederland
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!