Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stad Antwerpen: 25 procent zonnepanelen geplaatst via groepsaankopen

Stad Antwerpen: 25 procent zonnepanelen geplaatst via groepsaankopen

25 procent van de zonnepanelen in de stad Antwerpen is geplaatst via de groepsaankoop van de provincie Antwerpen. Dit meldt Inga Verhaert, gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

Naar aanleiding van een schriftelijke vraag in de commissie Energie van het Vlaams Parlement heeft energieminister Tommelein voor het eerst officiële cijfers vrijgegeven over het aantal zonnepanelen op gemeenteniveau. Hieruit komt naar voren dat er in steden relatief weinig zonnepanelen liggen.

De cijfers maakten duidelijk dat er begin 2017 zo’n 62.000 particuliere pv-installaties gerealiseerd zijn in de 70 gemeenten van de provincie Antwerpen. Voor de stad Antwerpen ging het om 4.347 installaties.

Via de eerste 3 edities van de groepsaankoop zonnepanelen werden er tot midden 2017 met de groepsaankoop 1.065 installaties geplaatst in de stad Antwerpen. Dat is zo’n 25 procent van het totaal aantal installaties die in de stad Antwerpen staan. Bij de meest recente vierde editie van de groepsaankoop gaven opnieuw 563 inwoners van de stad Antwerpen aan een installatie te willen. De plaatsingen hiervan zijn momenteel gaande. ‘Onze inspanningen van de afgelopen 3 jaar werpen vruchten af, ook in de steden’, zegt gedeputeerde Inga Verhaert. ‘Het is duidelijk dat we het publiek wel bereiken en dat de ondersteuning die we hen bieden effect heeft.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
OpdeZon zoekt:

Hoofdmonteurs OpdeZon (ZZP)

OpdeZon zoekt Hoofdmonteurs OpdeZon (ZZP)
Fulltime • Randstad
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

GPC Europe zoekt een Sales Representative Solar en Storage Solutions
Fulltime • Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!