Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PV OpMaat organiseert workshop 'Praktijkervaringen en -uitdagingen in BIPV: bouw, techniek en architectuur'

PV OpMaat organiseert workshop 'Praktijkervaringen en -uitdagingen in BIPV: bouw, techniek en architectuur'

In het kader van het Europese innovatieproject PV OpMaat vindt op 12 april op High Tech Campus Eindhoven de workshop “Praktijkervaringen en -uitdagingen in BIPV: bouw, techniek en architectuur” plaats.

Energieprestatie-eisen in nieuwbouw en renovatie beginnen volgens de projectpartners de langverwachte doorbraak van energieopwekking in de gebouwschil nu toch echt in gang te zetten. 'Wat de afgelopen jaren begon met plaatsing van zonnepanelen op daken, ontwikkelt zich nu snel in de richting van verder gaande integratie van pv in bouwonderdelen voor daken, gevels, ramen, carports en serres', aldus PV OpMaat op haar website.

In deze workshop worden bestaande praktijkervaringen op het grensvlak van architectuur, bouw en pv-technologie gepresenteerd als inbreng voor een discussie rond de kansen en de knelpunten. De workshop richt zich zowel op partijen die al jaren actief zijn in het integreren van zonneceltechnologie in de gebouwde omgeving, als op bouwbedrijven en architecten die meer informatie zoeken over wat er op dit moment (commercieel en technisch) mogelijk is. Presentaties en workshop worden besloten met een netwerklunch. Tevens wordt vrijblijvend gelegenheid geboden tot een rondleiding bij Solliance, waar gewerkt wordt aan nieuwe technologie voor geïntegreerde zonne-energieopwekking.

De workshop brengt een 30-tal bedrijven samen die deelnemen in samenwerkingsprojecten op het gebied van PV integratie in de bouw, en wordt via de projecten “PV OpMaat” en “Werkelijk bouwen aan BIPV” mede mogelijk gemaakt door het Interreg programma Vlaanderen – Nederland en OP Zuid.

De workshop duurt van 9 tot 14 uur en vindt plaats in Conference Centre The Strip op High Tech Campus Eindhoven. De bijeenkomst is in het Nederlands, en richt zich specifiek op deelnemers uit zowel Nederland als Vlaanderen. Inschrijven voor de workshop kan hier.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
3E zoekt:

Sales Manager - SynaptiQ & Data Services

3E zoekt een Sales Manager - SynaptiQ & Data Services
Fulltime • Nederland
EigenEnergie.net zoekt:

Leidinggevend AC Monteur

EigenEnergie.net zoekt een Leidinggevend AC Monteur
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!