Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams Energieagentschap en minister presenteren Zonnegids voor collectieve zonnedaken
(foto: VEA)

Vlaams Energieagentschap en minister presenteren Zonnegids voor collectieve zonnedaken

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) en de Vlaamse minister van Energie Bart Tommelein hebben samen de Zonnegids gepresenteerd om collectieve investeringen in grote zonnestroomprojecten te stimuleren.

In Vlaanderen zijn een 20-tal energiecoöperaties actief waarbij al meer dan 75.000 Vlamingen als coöperant zijn aangesloten. Dat is ongeveer 10 procent meer dan in 2016. Ook crowdfunding wint volgens de opstellers van de zonnegids aan populariteit.

Het grootste deel van de zonnepanelen in Vlaanderen ligt op woningen waarbij ongeveer 1 op de 6 woningen zonnepanelen heeft. Alle overige gebouwen in Vlaanderen scoren beduidend minder: slechts 1 op de 60 heeft zonnepanelen.

Omdat de eigenaren niet altijd de middelen hebben om te investeren in zonnepanelen, wil het VEA de samenwerking tussen ‘dakeigenaren en sympathisanten aanmoedigen en de initiatiefnemers de weg wijzen’. De gids bevat een stappenplan, uitleg over groenestroomcertificaten, aanbevelingen voor een goed businessplan en tips om een installateur te kiezen. De gids presenteert als inspiratiebron een aantal cases van pioniers, die vandaag de dag al met hun zonneproject actief zijn.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Anoniem zoekt:

Development Manager Solar Internationaal

Een anoniem bedrijf zoekt een Development Manager Solar Internationaal.
Fulltime • Randstad
Klimaatgarant zoekt:

Project engineer

Klimaatgarant Solar zoekt een Project Engineer en is een snel groeiende importeur en system integrator op het gebied van zonne-energie.
Fulltime • Ridderkerk
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!