Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams Energieagentschap en minister presenteren Zonnegids voor collectieve zonnedaken
(foto: VEA)

Vlaams Energieagentschap en minister presenteren Zonnegids voor collectieve zonnedaken

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) en de Vlaamse minister van Energie Bart Tommelein hebben samen de Zonnegids gepresenteerd om collectieve investeringen in grote zonnestroomprojecten te stimuleren.

In Vlaanderen zijn een 20-tal energiecoöperaties actief waarbij al meer dan 75.000 Vlamingen als coöperant zijn aangesloten. Dat is ongeveer 10 procent meer dan in 2016. Ook crowdfunding wint volgens de opstellers van de zonnegids aan populariteit.

Het grootste deel van de zonnepanelen in Vlaanderen ligt op woningen waarbij ongeveer 1 op de 6 woningen zonnepanelen heeft. Alle overige gebouwen in Vlaanderen scoren beduidend minder: slechts 1 op de 60 heeft zonnepanelen.

Omdat de eigenaren niet altijd de middelen hebben om te investeren in zonnepanelen, wil het VEA de samenwerking tussen ‘dakeigenaren en sympathisanten aanmoedigen en de initiatiefnemers de weg wijzen’. De gids bevat een stappenplan, uitleg over groenestroomcertificaten, aanbevelingen voor een goed businessplan en tips om een installateur te kiezen. De gids presenteert als inspiratiebron een aantal cases van pioniers, die vandaag de dag al met hun zonneproject actief zijn.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen

ProfiNRG zoekt een Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
3E zoekt:

Sales Manager - SynaptiQ & Data Services

3E zoekt een Sales Manager - SynaptiQ & Data Services
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!