logo
wvhj2023
(foto: KiesZon)
(foto: KiesZon)
8 maart 2018

Indi Energie en KiesZon plaatsen 2.024 zonnepanelen op Amercentrale RWE

RWE en Indi Energie hebben het contract ondertekend voor de plaatsing van 2.024 zonnepanelen op de Amercentrale van RWE in Geertruidenberg. De uitvoerende partij is KiesZon.

Het zonnestroomsysteem krijgt een vermogen van 557 kilowattpiek. De hoeveelheid groene stroom die wordt opgewekt, is te vergelijken met het verbruik van 150 huishoudens.

Indi Energie investeert in de zonnepanelen, is verantwoordelijk voor het gehele projectmanagement en gaat het systeem de komende 16 jaar exploiteren. De uitvoerende partij van het project is KiesZon, dat de engineering en de realisatie van het zonnestroomproject voor zijn rekening neemt. Daarmee zetten de 2 partijen de samenwerking voort die in 2017 leidde tot de realisatie van 2 zonnestroomprojecten op de daken van SnowWorld Landgraaf en Zoetermeer.

Met behulp van crowdfunding kunnen de inwoners van de gemeente Geertruidenberg participeren in het project. Pjotr van den Berg, projectleider bij Indi Energie: ‘De succesvolle crowdfundactie van Indi Energie eind 2016 heeft laten zien dat er veel interesse is bij consumenten om te investeren in zonne-energie. Consumenten worden hierdoor direct betrokken bij de energietransitie en ze maken een aantrekkelijk rendement op hun investering.’ Nog deze maand wordt begonnen met de aanleg van het zonnestroomsysteem.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten