Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Indi Energie en KiesZon plaatsen 2.024 zonnepanelen op Amercentrale RWE
(foto: KiesZon)

Indi Energie en KiesZon plaatsen 2.024 zonnepanelen op Amercentrale RWE

RWE en Indi Energie hebben het contract ondertekend voor de plaatsing van 2.024 zonnepanelen op de Amercentrale van RWE in Geertruidenberg. De uitvoerende partij is KiesZon.

Het zonnestroomsysteem krijgt een vermogen van 557 kilowattpiek. De hoeveelheid groene stroom die wordt opgewekt, is te vergelijken met het verbruik van 150 huishoudens.

Indi Energie investeert in de zonnepanelen, is verantwoordelijk voor het gehele projectmanagement en gaat het systeem de komende 16 jaar exploiteren. De uitvoerende partij van het project is KiesZon, dat de engineering en de realisatie van het zonnestroomproject voor zijn rekening neemt. Daarmee zetten de 2 partijen de samenwerking voort die in 2017 leidde tot de realisatie van 2 zonnestroomprojecten op de daken van SnowWorld Landgraaf en Zoetermeer.

Met behulp van crowdfunding kunnen de inwoners van de gemeente Geertruidenberg participeren in het project. Pjotr van den Berg, projectleider bij Indi Energie: ‘De succesvolle crowdfundactie van Indi Energie eind 2016 heeft laten zien dat er veel interesse is bij consumenten om te investeren in zonne-energie. Consumenten worden hierdoor direct betrokken bij de energietransitie en ze maken een aantrekkelijk rendement op hun investering.’ Nog deze maand wordt begonnen met de aanleg van het zonnestroomsysteem.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
SolSolutions zoekt:

Servicemonteur

SolSolutions zoekt een servicemonteur
Fulltime • Pijnacker
Van der Valk Solar Systems zoekt:

Junior Project Manager

Van der Valk Solar Systems zoekt een Junior Project Manager.
Fulltime • Monster
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!