Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeenteraadsverkiezingen: Den Haag wil zonnepanelen op alle overheidsgebouwen

Gemeenteraadsverkiezingen: Den Haag wil zonnepanelen op alle overheidsgebouwen

Met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in het vooruitzicht blikt de redactie van Solar Magazine wekelijks vooruit en worden wensen van politieke partijen uit de grote steden in beeld gebracht.Ditmaal Den Haag.

SP: zonnepanelen op huurwoningen
Als het aan de SP in Den Haag gaat de stad flink investeren in het plaatsen van zonnepanelen
op sociale huurwoningen. ‘Tot nu toe profiteren mensen met een laag inkomen te weinig van de energietransitie. Waar mensen met een hoger inkomen subsidies kunnen krijgen voor elektrische auto’s of zonnepanelen, zien mensen met een kleinere portemonnee hun vaste lasten alleen maar stijgen.’ De partij wil dat de gemeente per jaar 1 miljoen euro investeert in het plaatsen van zonnepanelen op sociale huurwoningen. ‘Wij willen dat de gemeente buurtgewijs zonnepanelen op daken gaat plaatsen. In ruil voor het gebruik van dakruimte door de gemeente , worden de woningcorporaties zelf eigenaar van de zonnepanelen vanaf het moment dat de gemeente de investering in de panelen heeft terugverdiend.’ Door deze regeling zou de gemeente bindende afspraken met de woningcorporaties kunnen maken waarbij de corporaties zich moeten toeleggen op het beter isoleren en verduurzamen van woningen, zonder dat de huren stijgen.

PvdA: zonnepanelen op alle gemeentedaken
Als het aan de Haagse PvdA ligt hebben in 2022 alle gemeentelijke gebouwen zonnepanelen. De straatverlichting is in 2022 volledig op led-verlichitng overgeschakeld. In 2026 zijn alle gemeentelijke gebouwen ‘Parijsproof’. ‘We zetten in op innovatieve manieren om mensen toegang te geven tot duurzame energie en energiebesparing’, aldus de PvdA. ‘Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook goed voor de eigen portemonnee en het eigen woongenot: het isoleren van een huis verdient zich vaak in 5 jaar terug, zonnepanelen in 7 jaar. Niet iedereen kan deze investering zelf financieren. We willen ook Haagse inwoners met een beperkt inkomen toegang geven tot deze duurzaamheidsmaatregelen, door anderen de investering te laten doen.

D66: 50 procent vastgoed klimaatneutraal
Gemeentelijke panden en gemeenteafhankelijke gebouwen moeten volgens de D66 zoveel mogelijk groene daken en zonnepanelen krijgen. De komende collegeperiode wilde de Haagse fractie minstens 50 procent van het vastgoed van de gemeente klimaatneutraal maken. ‘De verduurzaming van gebouwen zal niet ten koste gaan van het geld dat voor de activiteiten in dat pand bedoeld is (denk bijvoorbeeld aan schoolgebouwen). Daarnaast zal de gemeente ondersteuning bieden als eigenaren van vastgoed in de stad hun panden willen verduurzamen.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
TechniQ Energy | Maatwerk in duurzame energie + TradiQ BV | Groothandel in duurzame warmte zoekt:

Ervaren sales professional B2B en B2C midden Nederland

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Crown Business Center, Rijen (omgeving Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!