Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energieopwek.nl: productie zonnepanelen in februari verdubbeld
(foto: KiesZon)

Energieopwek.nl: productie zonnepanelen in februari verdubbeld

Uit cijfers van Energieopwek.nl blijkt dat er in de maand februari 2 keer zo veel zonnestroom is geproduceerd in Nederland dan vorig jaar: 0,5 versus 0,25 Petajoule. Het totale Nederlandse verbruik was 40 Petajoule.

Op dit moment toont Energieopwek.nl de productie uit zon, wind en bio-energie. Voor de zomer zullen daaraan de andere vormen van hernieuwbare energie worden toegevoegd, waaronder warmtepompen, geothermie en allerlei vormen van gebruik van biomassa. De site heeft tot doel een feitelijk beeld te geven waar Nederland staat bij de verduurzaming.

Een combinatie van meer zonnepanelen en veel zon zorgde volgens de website voor een verdubbeling van de zonnestroomfebruari ten opzichte van februari vorig jaar. 25 februari was een topdag. Toen werd 3 procent van de stroomvraag gedekt door zonnestroom. 2 dagen daarvoor produceerden de panelen zelfs een korte tijd meer dan 1000 megawattuur stroom. Vorig jaar gebeurde dat volgens Energieopwek.nl pas half maart.

De website is een initiatief van het Energieakkoord in samenwerking met EnTranCe, Tennet, Gasunie en Netbeheer Nederland. De site laat actueel zien wat er in Nederland aan duurzame energie uit zon, wind en biogas wordt opgewekt.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Vattenfall zoekt:

Development Manager Rooftop Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Rooftop Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!