Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarPower Europe: Europese zonnemarkt 28 procent gegroeid, Nederland in top 5

SolarPower Europe: Europese zonnemarkt 28 procent gegroeid, Nederland in top 5

De Europese koepelorganisatie SolarPower Europe meldt dat de Europese afzetmarkt voor zonnepanelen in 2017 met 28 gegroeid is tot een volume van 8,61 gigawattpiek. Nederland behoort daarbij tot de Europese top 5.

In 2016 werd er slechts 6,72 gigawattpiek geïnstalleerd. Nederland is volgens de koepelorganisatie een van de belangrijke landen die deze groei mogelijk maakt.
Opvallend is dat de Turkije voor het eerst de grootste afzetmarkt van Europa was met een afzet van 1,79 gigawattpiek. Duitsland volgt op de voet met 1,75 gigawattpiek. Samen zijn de landen goed voor 41 procent van de Europese verkopen.

Het Verenigd Koninkrijk bevindt zich nog wel in de top 5, ondanks dat de afzet daalde van 1,97 gigawattpiek naar 910 megawattpiek. Frankrijk is de nummer 4 met 887 megawattpiek en Nederland de nummer 5 met 853 megawatttpiek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Site Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Saman Groep zoekt:

Manager afdeling zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!