Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vroegmarkt van Brussel neemt 8.000 zonnepanelen in gebruik
(foto: ENGIE)

Vroegmarkt van Brussel neemt 8.000 zonnepanelen in gebruik

ENGIE heeft op het dak van de Vroegmarkt van Brussel (Mabru) 8.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze pv-installatie is deze week officieel in gebruik genomen.

Het is een van de grootste zonnepanelensystemen in omvang van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met een oppervlakte van meer dan 13.000 vierkante meter en een vermogen van 2,2 megawattpiek zullen deze panelen jaarlijks meer dan 2 miljoen kilowattuur opwekken, dat is tussen 25 en 30 procent van het verbruik van het bedrijf op de betreffende locatie.

ENGIE kondigde meer dan een jaar geleden een aanbod met zonnepanelen aan voor Belgische bedrijven. Daartoe werd Sun4Business opgericht. Het bedrijfsonderdeel heeft eind 2017 10 megawattpiek aan zonnepanelen getekend of geïnstalleerd. De ambitie die het bedrijf zich momenteel ten doel heeft gesteld is 60 megawattpiek te installeren tegen 2020.

ENGIE Sun4Business heeft de investering van Mabru gefinancierd. Zo kan Mabru gratis beschikken over de elektriciteit geproduceerd door de zonnepanelen. Na 10 jaar zal Mabru eigenaar worden van de installaties. ENGIE Fabricom heeft de zonnepanelen geïnstalleerd en verzorgt er het onderhoud van.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!