Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wehkamp groeit en plaatst 7.000 extra zonnepanelen in Zwolle
(foto: Wehkamp)

Wehkamp groeit en plaatst 7.000 extra zonnepanelen in Zwolle

Wehkamp start begin 2018 met de bouw van een tweede distributiecentrum in Zwolle. 7.000 zonnepanelen worden op het dak geplaatst, waardoor er in totaal een zonnedak ontstaat van ruim 17.000 panelen.

Ook dit nieuwe pand op bedrijventerrein Hessenpoort wordt dus duurzaam gebouwd, onder andere door het gebruik van duurzame materialen, de genoemde zonnepanelen, 100 procent led-verlichting en een warmte- en koudeopslag voor beide panden. Daarnaast worden er laadpalen geplaatst voor elektrische auto’s.

De realisatie van de bouw gebeurt in samenwerking met vastgoedpartner WDP. Zij zijn tevens eigenaar van de 2 gebouwen. Wehkamp en WDP investeren samen ruim 40 miljoen euro in deze bouw.

Op deze manier kan de huidige groei worden gefaciliteerd. Het nieuwe gebouw komt naast het huidige pand, het volledig geautomatiseerde e-commerce centrum, zodat er een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van in totaal ruim 60.000 vierkante meter. Het nieuwe distributiecentrum zal naar verwachting eind 2018 gereed zijn.

Het huidige geautomatiseerde magazijn groeit van 450.000 naar 525.000 opslaglocaties. Het aantal pickstations, waar klantbestellingen worden ingepakt, van 24 naar 28. Zo kunnen straks meer dan 200.000 klantbestellingen per dag worden verwerkt. In 2018 wordt het nieuwe pand gebouwd, dat gekoppeld wordt aan het huidige distributiecentrum.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
kWh People zoekt:

Planoloog

Functie omschrijving Planoloog Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Planoloog met een commerciële instelling. Als Planoloog ben je betrokken bij de ontwikkeling van grootschalige zonne-energie projecten door heel Nederland. Je...
Fulltime (40 uur) - Dokstraat 477 6541 EZ Nijmegen
Solarcentury Benelux zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een junior planoloog voor grootschalige zonneparken. Heb jij de ambitie om deze projecten van idee tot start realisatie te ontwikkelen? Over Solarcentury ​ Solarcentury (www.solarcentury.com) ontwikkelt, bouwt en exploiteert...
Fulltime (40 uur) - Binnen parallelweg 10, 5701 PH, Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!