Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Den Haag stapt over op zonne- en windenergie
(foto: Pixabay)

Gemeente Den Haag stapt over op zonne- en windenergie

De gemeente Den Haag heeft 2 elektriciteitscontracten getekend met Eneco en OM. Per 1 januari 2019 gaat de gemeente over op zonne- en windenergie.

De gemeente Den Haag gaat vanaf 2019 naar eigen zeggen als eerste grote gemeente in Nederland duurzaam opgewekte stroom gebruiken voor haar kantoren, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, gemalen, sporthallen en zwembaden.

Eneco gaat daarvoor elektriciteit uit zonne- en windenergie leveren. Inwoners van Den Haag wekken ook stroom op met zonnepanelen en daarmee voorziet het energiecollectief OM de stadsdeelkantoren van Haagse stroom. OM, het grootste energiecollectief met 35 lokale energiecoöperaties in het hele land, bundelt bewonersinitiatieven in Den Haag om collectieve zonnedaken en andere duurzame energieprojecten te realiseren.

De totale energiebehoefte van 57 gigawattuur wordt de komende jaren duurzaam opgewekt uit verschillende - nog te realiseren - windparken, zonnepanelen op daken, zonneweides en andere duurzame initiatieven. Eind 2023 zal 10 procent van de duurzame stroom opgewekt worden binnen de gemeentegrenzen van Den Haag en de overige 90 procent in de regio. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Marketing Data Scientist (Junior/Medior)

Zelfstroom zoekt een Marketing Data Scientist (Junior/Medior).
Fulltime • Den Bosch
Volta Solar zoekt:

Sales Engineer Particulier

Volta Solar zoekt een Sales Engineer Particulier voor zonne-energie.
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!