Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Den Haag stapt over op zonne- en windenergie
(foto: Pixabay)

Gemeente Den Haag stapt over op zonne- en windenergie

De gemeente Den Haag heeft 2 elektriciteitscontracten getekend met Eneco en OM. Per 1 januari 2019 gaat de gemeente over op zonne- en windenergie.

De gemeente Den Haag gaat vanaf 2019 naar eigen zeggen als eerste grote gemeente in Nederland duurzaam opgewekte stroom gebruiken voor haar kantoren, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, gemalen, sporthallen en zwembaden.

Eneco gaat daarvoor elektriciteit uit zonne- en windenergie leveren. Inwoners van Den Haag wekken ook stroom op met zonnepanelen en daarmee voorziet het energiecollectief OM de stadsdeelkantoren van Haagse stroom. OM, het grootste energiecollectief met 35 lokale energiecoöperaties in het hele land, bundelt bewonersinitiatieven in Den Haag om collectieve zonnedaken en andere duurzame energieprojecten te realiseren.

De totale energiebehoefte van 57 gigawattuur wordt de komende jaren duurzaam opgewekt uit verschillende - nog te realiseren - windparken, zonnepanelen op daken, zonneweides en andere duurzame initiatieven. Eind 2023 zal 10 procent van de duurzame stroom opgewekt worden binnen de gemeentegrenzen van Den Haag en de overige 90 procent in de regio. 

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
BayWa zoekt:

Sales Representative (België)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • België
Solarcentury zoekt:

Projectontwikkelaar zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectontwikkelaar zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!