Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
85 procent Belgen wil dringende aanpak klimaatverandering: ‘Zonnepanelen maken het verschil’
(foto: Stock)

85 procent Belgen wil dringende aanpak klimaatverandering: ‘Zonnepanelen maken het verschil’

Uit de Nationale Klimaatenquête blijkt dat 85 procent van de Belgen wil dat de klimaatverandering dringend aangepakt wordt. 53 procent van de Belgen denkt dat zonnepanelen het verschil kunnen maken.

De dienst Klimaatverandering van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft deze gegevens bekendgemaakt. Het zijn de resultaten van de vierde Nationale Klimaatenquête die eerder al in in 2005, 2009 en 2013 werd gepubliceerd.

Uit de nieuwste editie blijkt dat steeds meer Belgen klimaatverandering als een probleem zien dat een dringende aanpak vereist. Het milieu blijft de voornaamste bezorgdheid van een grote meerderheid van de respondenten, te weten voor 81 procent. De respondenten leggen de verantwoordelijkheid daarbij wel nog steeds meer bij anderen dan bij zichzelf en wijzen daarbij vooral naar de industrie: 91 procent, het vrachtvervoer: 83 procent; en het personenvervoer 63 procent.

De Belg schrijft zichzelf een vrij milieuvriendelijk (red. klimaatsparend) gedrag toe op het vlak van zijn mobiliteit, huishouden, woning en aankopen, maar hij boekt op dit vlak kennelijk geen verdere vooruitgang meer. De meeste respondenten blijven de intentie hebben om meer te doen dan ze in het verleden hebben gedaan. Deze intentie is algemeen aanwezig, maar valt vooral op wanneer wordt gesproken over verwarming en isolatie, groene stroom en zonne-energie. Opmerkelijk daarbij is dat waar de respondenten aangeven dat hun gedrag het grootste verschil kan maken, ze het minste (willen) doen.  Zo meent 53 procent dat het gebruik van zonne-energie een verschil kan maken, terwijl slechts 22 procent daar al gebruik van maakt en waar 80 procent zijn woning beter wil isoleren, slechts 37 procent meent dat dat een verschil maakt.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Manager Sales

Zelfstroom zoekt een Manager Sales.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
SegenSolar zoekt:

Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!