Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rotterdams EMO gaat grondstoffen leveren voor zonnecelproductie
(foto: Schott)

Rotterdams EMO gaat grondstoffen leveren voor zonnecelproductie

Het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO),gevestigd in Rotterdam, en JERA Trading uit Singapore gaan samenwerken voor de levering van gezuiverde kolen voor de siliciumindustrie voor de productie van zonnepanelen.

De bedrijven hebben een 5-jarig contract getekend om gezamenlijk de gezuiverde kolen te gaan leveren die worden gebruikt als basis voor de productie van zonnecellen en geïntegreerde computerchips.

Binnen het samenwerkingsverband zal JERA Trading zorgen voor de inkoop, transport en de marketing- en saleskennis. EMO zorgt met zijn expertise in de haven van Rotterdam voor de overslag-, opslag- en productiefaciliteiten.

Deze kolen worden geproduceerd door zuivering en selectie van een specifieke deeltjesgrootte ten behoeve van de beheersing van het siliciumproductieproces. Ruwe steenkool wordt hiervoor gezeefd en gewassen. EMO heeft hiervoor op zijn terminal een 10 hectare groot perceel beschikbaar met een recentelijk gerenoveerde was- en zeefinstallatie. Bij het fabricageproces wordt gebruikgemaakt van een gesloten watercircuit.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Vattenfall zoekt:

Development Manager Rooftop Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Rooftop Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Polyglot zoekt:

Customer Support Technician

For its client Polyglot is looking for a Customer Support Technician NL/ENG
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!