Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rotterdams EMO gaat grondstoffen leveren voor zonnecelproductie
(foto: Schott)

Rotterdams EMO gaat grondstoffen leveren voor zonnecelproductie

Het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO),gevestigd in Rotterdam, en JERA Trading uit Singapore gaan samenwerken voor de levering van gezuiverde kolen voor de siliciumindustrie voor de productie van zonnepanelen.

De bedrijven hebben een 5-jarig contract getekend om gezamenlijk de gezuiverde kolen te gaan leveren die worden gebruikt als basis voor de productie van zonnecellen en geïntegreerde computerchips.

Binnen het samenwerkingsverband zal JERA Trading zorgen voor de inkoop, transport en de marketing- en saleskennis. EMO zorgt met zijn expertise in de haven van Rotterdam voor de overslag-, opslag- en productiefaciliteiten.

Deze kolen worden geproduceerd door zuivering en selectie van een specifieke deeltjesgrootte ten behoeve van de beheersing van het siliciumproductieproces. Ruwe steenkool wordt hiervoor gezeefd en gewassen. EMO heeft hiervoor op zijn terminal een 10 hectare groot perceel beschikbaar met een recentelijk gerenoveerde was- en zeefinstallatie. Bij het fabricageproces wordt gebruikgemaakt van een gesloten watercircuit.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer – Tier 2

SolarEdge zoekt een Technical Service Engineer – Tier 2
Fulltime • Vianen
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!