Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
8.000 zonnepanelen voor scholen in Amsterdam Nieuw-West
(foto: Stock)

8.000 zonnepanelen voor scholen in Amsterdam Nieuw-West

Met de handtekening van 6 Amsterdamse schoolbesturen onder het project ‘Zon op scholen in Nieuw-West’ staat de afspraak dat 34 scholen in Amsterdam Nieuw-West de komende jaren zo’n 8.000 zonnepanelen laten plaatsen.

Het project is een samenwerking tussen primair en voortgezet onderwijs. Het project verhoogt volgens de betrokkenen het totaal aantal zonnepanelen in Amsterdam met 8 procent. 'De helft van de energiekosten wordt zo bespaard. Dat kan weer naar het onderwijs', aldus Joke Middelbeek, bestuurder van STWT en initiatiefnemer van het project.

De zonnepanelen leveren per jaar ruim 2 miljoen kilowattuur aan schone zonnestroom. Ze voorzien in bijna de helft van het totale elektriciteitsverbruik van de scholen. De gemeente Amsterdam heeft onder meer het project begeleid en de daken van de scholen laten onderzoeken op geschiktheid voor zonnepanelen. Ook ondersteunt de gemeente het indienen van subsidieaanvragen. Scholen in Amsterdam kunnen lenen uit het Duurzaamheidsfonds, maar ook gebruikmaken van de gemeentelijke regelingen voor Zon op Maatschappelijk Vastgoed en Stimulering Grote Zonprojecten.

De betrokken schoolbesturen in deze samenwerking zijn Amos, Asko Scholen, Esprit Scholen, SOVOP, Stichting Westelijke Tuinsteden en Zaam. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Polyglot zoekt:

Regional Product and FAE Manager

For its client Polyglot is looking for a Regional Product and FAE Manager
Fulltime • Nederland
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!