Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
8.000 zonnepanelen voor scholen in Amsterdam Nieuw-West
(foto: Stock)

8.000 zonnepanelen voor scholen in Amsterdam Nieuw-West

Met de handtekening van 6 Amsterdamse schoolbesturen onder het project ‘Zon op scholen in Nieuw-West’ staat de afspraak dat 34 scholen in Amsterdam Nieuw-West de komende jaren zo’n 8.000 zonnepanelen laten plaatsen.

Het project is een samenwerking tussen primair en voortgezet onderwijs. Het project verhoogt volgens de betrokkenen het totaal aantal zonnepanelen in Amsterdam met 8 procent. 'De helft van de energiekosten wordt zo bespaard. Dat kan weer naar het onderwijs', aldus Joke Middelbeek, bestuurder van STWT en initiatiefnemer van het project.

De zonnepanelen leveren per jaar ruim 2 miljoen kilowattuur aan schone zonnestroom. Ze voorzien in bijna de helft van het totale elektriciteitsverbruik van de scholen. De gemeente Amsterdam heeft onder meer het project begeleid en de daken van de scholen laten onderzoeken op geschiktheid voor zonnepanelen. Ook ondersteunt de gemeente het indienen van subsidieaanvragen. Scholen in Amsterdam kunnen lenen uit het Duurzaamheidsfonds, maar ook gebruikmaken van de gemeentelijke regelingen voor Zon op Maatschappelijk Vastgoed en Stimulering Grote Zonprojecten.

De betrokken schoolbesturen in deze samenwerking zijn Amos, Asko Scholen, Esprit Scholen, SOVOP, Stichting Westelijke Tuinsteden en Zaam. 

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
SolarNRG zoekt:

Ervaren installateurs

SolarNRG zoekt ervaren installateurs.
Fulltime • Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!