Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Emmen stelt zonnelening opnieuw open
(foto: Pixabay)

Gemeente Emmen stelt zonnelening opnieuw open

Inwoners van Emmen kunnen per direct weer een zonnelening aanvragen. Voor dit kalenderjaar stelt het bestuurscollege van de gemeente 3 miljoen euro beschikbaar.

Voor 2018 is daarmee ruim 400.000 euro extra beschikbaar gesteld voor liggende en nieuwe aanvragen. Men kan de zonnelening onder andere gebruiken om te investeren in zonnepanelen of een zonneboiler.

Wethouder René van der Weide over de lening: ‘De belangstelling voor de zonnelening groeit. Sinds halverwege november was er geen budget meer. We verwachten voor 2018 een nog grotere vraag. Om deze redenen stellen we extra budget voor een lening beschikbaar. We stimuleren inwoners graag bij het duurzamer maken van hun woning.’

Van januari tot halverwege november van 2017 hebben 308 inwoners een aanvraag ingediend. In 2017 betalen de provincie Drenthe en de gemeente Emmen de zonnelening gezamenlijk. In 2018 verstrekt de gemeente het volledige bedrag.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!