Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Emmen stelt zonnelening opnieuw open
(foto: Pixabay)

Gemeente Emmen stelt zonnelening opnieuw open

Inwoners van Emmen kunnen per direct weer een zonnelening aanvragen. Voor dit kalenderjaar stelt het bestuurscollege van de gemeente 3 miljoen euro beschikbaar.

Voor 2018 is daarmee ruim 400.000 euro extra beschikbaar gesteld voor liggende en nieuwe aanvragen. Men kan de zonnelening onder andere gebruiken om te investeren in zonnepanelen of een zonneboiler.

Wethouder René van der Weide over de lening: ‘De belangstelling voor de zonnelening groeit. Sinds halverwege november was er geen budget meer. We verwachten voor 2018 een nog grotere vraag. Om deze redenen stellen we extra budget voor een lening beschikbaar. We stimuleren inwoners graag bij het duurzamer maken van hun woning.’

Van januari tot halverwege november van 2017 hebben 308 inwoners een aanvraag ingediend. In 2017 betalen de provincie Drenthe en de gemeente Emmen de zonnelening gezamenlijk. In 2018 verstrekt de gemeente het volledige bedrag.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Weesp, 1382 JX,19
Straightforward zoekt:

Inspecteur PV-projecten (landelijk)

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!