Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
8.150 zonnepanelen voor Haagse Uithof
(foto: YouTube)

8.150 zonnepanelen voor Haagse Uithof

Sportcentrum De Uithof in Den Haag heeft 8.150 zonnepanelen in gebruik genomen. De Uithof is op dit moment bezig met een enorme operatie om veel duurzamer te worden.

De afgelopen tijd stapte het bedrijf al over op led-verlichting. Verder werden alle karts en dweilmachines vervangen of omgebouwd. Die rijden tegenwoordig elektrisch, in plaats van op benzine of diesel. Ook wordt veel zuiniger met water omgegaan. Het schaafsel van de ijsbaan wordt bijvoorbeeld opnieuw gebruikt.

Ook in de gigantische machinekamer in de krochten van het complex is veel vervangen. De restwarmte die bij het koelen van de banen vrijkomt, wordt nu gebruikt om het gebouw te verwarmen. 

Volgens de directeur van De Uithof, Eugène de la Croix, gebeurt dat om 2 redenen. De onderneming wil graag duurzamer worden én het levert geld op. Want in totaal leidt de verduurzamingsoperatie tot een besparing van 250.000 tot 300.000 euro op de exploitatie. De zonnepanelen en de andere maatregelen vroegen wel een flinke investering. Een deel van dat geld kwam uit een speciaal energiefonds van de gemeente Den Haag en SDE+-subsidie van het Rijk.

Bekijk hieronder de reportage van de lokale televisieomroep over de zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Randstad
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!