Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste van 125.520 zonnepanelen SADC Solar Park | Groene Hoek geplaatst
(foto: First Solar)

Eerste van 125.520 zonnepanelen SADC Solar Park | Groene Hoek geplaatst

De bouw van het SADC Solar Park in de Groene Hoek in Hoofddorp was al gestart, maar onlangs is ook het eerste zonnepaneel door initiatiefnemer SolarEnergyWorks en bouwer F&S Solar geplaatst.

Deze zonnepanelen worden geplaatst op de al gerealiseerde onderconstructie. Het zonnepark is ruim 25 hectare groot, waarbij er in 2018 een tweede fase van nog eens 24 hectare wordt toegevoegd. In totaal worden er 125.520 panelen van dunnefilmzonnepanelenfabrikant First Solar geplaatst waarmee ten minste 4.500 huishoudens worden voorzien van elektriciteit, met een verwacht vermogen van 17 miljoen kilowattuur per jaar, geleverd aan het elektriciteitsnet van Eneco.

Marc van Velzen van SolarEnergyWorks over het zonnepark: ‘Het project SADC Solar Park | Groene Hoek is een schoolvoorbeeld van de wijze waarop wij als ontwikkelaar samen met de gemeente slagvaardig en met succes kunnen samenwerken, met als eindresultaat een prestigieus zonnepark in een zeer dynamische omgeving ”

Zodra fase 2 gerealiseerd is liggen er 250.000 zonnepanelen, samen goed voor een capaciteit van ruim 30 megawattpiek. SolarEnergyWorks ontwikkelt grootschalige zonneparken door heel Nederland welke variëren in omvang van 10 tot 60 megawattpiek. In 2018/2019 heeft het bedrijf meer dan 20 projecten in ontwikkeling.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Energie Consultant

32-40 uur - Overijssel
G2 Energy zoekt:

Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Uddel en/of Zutphen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!