Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
147 miljoen euro voor EIA-regeling met zonnepanelen in 2018
(foto: Pixabay)

147 miljoen euro voor EIA-regeling met zonnepanelen in 2018

In 2018 is er voor ondernemers die investeren in energiezuinige technieken zoals zonnepanelen via de Energie-investeringsaftrekregeling (EIA-regeling) 147 miljoen euro beschikbaar.

Op de Energielijst 2018 staan technieken waarvoor men tot 54,5 procent van de investeringskosten kunt aftrekken. Een grote wijziging op de Energielijst 2018 is energiebalancering. Slimme systemen brengen vraag en aanbod van duurzame energie met elkaar in balans. Door opslagcapaciteit en optimalisatie-software te combineren, kan duurzame energie tijdens pieken worden opgeslagen en later benut.

De Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën passen de Energielijst jaarlijks aan. Dat gebeurt in overleg met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan. De actuele Energielijst geeft een impuls om energie te besparen en aan duurzame economische groei. De EIA draagt daarmee bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord om energie te besparen.

Hoe vaak er in 2017 EIA aangevraagd is voor zonnepanelen wordt pas later dit jaar bekend, maar in 2016 was dit 1.100 keer wat destijds een toename van 9 procent betekende.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Sunvest zoekt:

(Junior) Projectontwikkelaar Zonneparken

Sunvest zoekt een (Junior) Projectontwikkelaar Zonneparken
Fulltime • Utrecht
Libra Energy zoekt:

Customer Support medewerker

Libra Energy zoekt een Customer Support medewerker.
Uitgeest • Fulltime
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!