Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerders: ‘Zonnepanelenbranche moet zich actief melden zodra men vertraging ervaart’
(foto: Dé Duurzame Uitgeverij)

Netbeheerders: ‘Zonnepanelenbranche moet zich actief melden zodra men vertraging ervaart’

De druk vanuit de solar branche op de netwerksector is sterk toegenomen. Het gevolg: oplopende wachttijden voor een netwerkaansluiting. Netwerkbedrijven zijn zich hiervan bewust en willen pro-actiever meedenken.

Dit blijkt uit een ronde van Solar Magazine onder de drie grootste netwerkbedrijven Alliander, Enexis Netbeheer en Stedin.

Zo stelt Han Slootweg van Enexis: ‘Ook Enexis heeft een aantal jaren terug een harde les geleerd toen het de tuinbouwsector onvoldoende heeft kunnen faciliteren bij zijn duurzaamheidsprojecten. Een van de maatregelen die we genomen hebben, is het doen van voorinvesteringen in ons netwerk. Ook willen we eerder weten of het “aantakken” op een reeds bestaande aansluiting een oplossing is. Zodra er sprake is van een serieus initiatief, wachten we niet meer op een formele opdrachtbevestiging van de klant voordat we aan de slag gaan. Zodra klanten nog wél moeten wachten, dan horen we dat graag!’

Lees het volledige artikel ‘Netbeheerders overrompeld door groot aantal zonne-energieprojecten’ hier in de december 2017-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Senior Consultant Windenergie

ECONNETIC zoekt een Senior Consultant Windenergie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!