Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerders: ‘Zonnepanelenbranche moet zich actief melden zodra men vertraging ervaart’
(foto: Dé Duurzame Uitgeverij)

Netbeheerders: ‘Zonnepanelenbranche moet zich actief melden zodra men vertraging ervaart’

De druk vanuit de solar branche op de netwerksector is sterk toegenomen. Het gevolg: oplopende wachttijden voor een netwerkaansluiting. Netwerkbedrijven zijn zich hiervan bewust en willen pro-actiever meedenken.

Dit blijkt uit een ronde van Solar Magazine onder de drie grootste netwerkbedrijven Alliander, Enexis Netbeheer en Stedin.

Zo stelt Han Slootweg van Enexis: ‘Ook Enexis heeft een aantal jaren terug een harde les geleerd toen het de tuinbouwsector onvoldoende heeft kunnen faciliteren bij zijn duurzaamheidsprojecten. Een van de maatregelen die we genomen hebben, is het doen van voorinvesteringen in ons netwerk. Ook willen we eerder weten of het “aantakken” op een reeds bestaande aansluiting een oplossing is. Zodra er sprake is van een serieus initiatief, wachten we niet meer op een formele opdrachtbevestiging van de klant voordat we aan de slag gaan. Zodra klanten nog wél moeten wachten, dan horen we dat graag!’

Lees het volledige artikel ‘Netbeheerders overrompeld door groot aantal zonne-energieprojecten’ hier in de december 2017-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Service Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
kWh People zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!