Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouw zonnedak met 1.900 zonnepanelen van WindpowerNijmegen start voorjaar 2018
(foto: Stock)

Bouw zonnedak met 1.900 zonnepanelen van WindpowerNijmegen start voorjaar 2018

Naast windenergie krijgt ook energie uit zon binnen coöperatie WindpowerNijmegen vanaf nu ruim baan. In het voorjaar van 2018 start namelijk de bouw van een zonnedak met 1.900 zonnepanelen.

De SDE+-subsidie voor het Dak van Jan is inmiddels toegekend en daarmee is de weg vrij om afspraken te maken over de financiering en de bouw. Onderhandelingen met de bank zijn op dit moment druk gaande. Het deel eigen vermogen dat nodig is komt uit Windpark Nijmegen Betuwe. Op deze manier kan men zonder extra kosten méér duurzame energie opwekken.

De stroom die het zonnedak opwekt gaat naar de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Met 17 gemeenten is eerder dit jaar afgesproken, in het kader van een gezamenlijke aanbesteding, dat zij voor een periode van ten minste 5 jaar duurzame energie afnemen van lokale energieprojecten. Het Dak van Jan is een van die projecten. 

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Sunbeam zoekt:

Project engineer

Sunbeam zoekt een project engineer
Fulltime • Zeist
SolSolutions zoekt:

Servicemonteur

SolSolutions zoekt een servicemonteur
Fulltime • Pijnacker
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!