Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouw zonnedak met 1.900 zonnepanelen van WindpowerNijmegen start voorjaar 2018
(foto: Stock)

Bouw zonnedak met 1.900 zonnepanelen van WindpowerNijmegen start voorjaar 2018

Naast windenergie krijgt ook energie uit zon binnen coöperatie WindpowerNijmegen vanaf nu ruim baan. In het voorjaar van 2018 start namelijk de bouw van een zonnedak met 1.900 zonnepanelen.

De SDE+-subsidie voor het Dak van Jan is inmiddels toegekend en daarmee is de weg vrij om afspraken te maken over de financiering en de bouw. Onderhandelingen met de bank zijn op dit moment druk gaande. Het deel eigen vermogen dat nodig is komt uit Windpark Nijmegen Betuwe. Op deze manier kan men zonder extra kosten méér duurzame energie opwekken.

De stroom die het zonnedak opwekt gaat naar de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Met 17 gemeenten is eerder dit jaar afgesproken, in het kader van een gezamenlijke aanbesteding, dat zij voor een periode van ten minste 5 jaar duurzame energie afnemen van lokale energieprojecten. Het Dak van Jan is een van die projecten. 

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
EigenEnergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

EigenEnergie.net zoekt een Werkvoorbereider.
Fulltime • Eindhoven
Zelfstroom zoekt:

Manager Sales

Zelfstroom zoekt een Manager Sales.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!