Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energiefonds Overijssel financiert 7.300 zonnepanelen Energiepark Heeten
(foto: Stock)

Energiefonds Overijssel financiert 7.300 zonnepanelen Energiepark Heeten

Voor de realisatie van het Energiepark Heeten verstrekt Energiefonds Overijssel een financiering. Het park telt 7.300 zonnepanelen en opent in 2018.

De doelstelling van Energie Coöperatie Endona om lokale stroom te leveren aan de eigen gemeenschap is na 3 jaar voorbereidingen een feit. De vergunningen zijn verstrekt, de subsidies binnen en de financiering van Energiefonds Overijssel is getekend.

De bouw van het zonnepark start begin 2018. Naar verwachting kunnen bewoners en bedrijven uit Heeten en Salland vanaf april stroom kopen uit het eigen energiepark.

Endona startte dit project om op termijn zelfvoorzienend te zijn, onafhankelijk van landelijke ‘grijze’ energieleveranciers. De doelstelling is om met de gemeenschap, energieproductie en -gebruik in balans te krijgen. Inmiddels is begonnen met een kleine zonneweide achter Boerhof Projecten aan de Dorpsstraat in Heeten. De bouw van het grote zonnepark aan de noordoostkant van het dorp is tweede 2e concrete stap. Door de onlangs verkregen financiering is er een officiële ‘go’, voor beide projecten.

Endona brengt  financiële middelen in van circa 250.000 euro. Dit eigen vermogen wordt na de opening van het Energiepark middels crowdfunding vergaard. Het doel is om zoveel mogelijk lokale deelnemers te interesseren. Inmiddels hebben zich al geïnteresseerde partijen gemeld die, in afwachting van de crowdfunding, een overbruggingskrediet hebben verstrekt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Anoniem zoekt:

Development Manager Renewables

kWh People zoekt voor een 'anoniem' bedrijf een Development Manager Renewables.
Fulltime • Landelijk
Navetto zoekt:

Accountmanager

Navetto zoekt een accountmanager (v/m).
Fulltime • Maasland
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!