Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energiefonds Overijssel financiert 7.300 zonnepanelen Energiepark Heeten
(foto: Stock)

Energiefonds Overijssel financiert 7.300 zonnepanelen Energiepark Heeten

Voor de realisatie van het Energiepark Heeten verstrekt Energiefonds Overijssel een financiering. Het park telt 7.300 zonnepanelen en opent in 2018.

De doelstelling van Energie Coöperatie Endona om lokale stroom te leveren aan de eigen gemeenschap is na 3 jaar voorbereidingen een feit. De vergunningen zijn verstrekt, de subsidies binnen en de financiering van Energiefonds Overijssel is getekend.

De bouw van het zonnepark start begin 2018. Naar verwachting kunnen bewoners en bedrijven uit Heeten en Salland vanaf april stroom kopen uit het eigen energiepark.

Endona startte dit project om op termijn zelfvoorzienend te zijn, onafhankelijk van landelijke ‘grijze’ energieleveranciers. De doelstelling is om met de gemeenschap, energieproductie en -gebruik in balans te krijgen. Inmiddels is begonnen met een kleine zonneweide achter Boerhof Projecten aan de Dorpsstraat in Heeten. De bouw van het grote zonnepark aan de noordoostkant van het dorp is tweede 2e concrete stap. Door de onlangs verkregen financiering is er een officiële ‘go’, voor beide projecten.

Endona brengt  financiële middelen in van circa 250.000 euro. Dit eigen vermogen wordt na de opening van het Energiepark middels crowdfunding vergaard. Het doel is om zoveel mogelijk lokale deelnemers te interesseren. Inmiddels hebben zich al geïnteresseerde partijen gemeld die, in afwachting van de crowdfunding, een overbruggingskrediet hebben verstrekt.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Manager Sales

Zelfstroom zoekt een Manager Sales.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
SolSolutions zoekt:

Magazijnbeheerder

SolSolutions zoekt een magazijnbeheerder
Fulltime • Pijacker
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!