Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Someren introduceert lening voor zonnepanelen
(foto: Stock)

Gemeente Someren introduceert lening voor zonnepanelen

Eigenaren van een koopwoning kunnen in de Brabantse gemeente Someren vanaf 1 maart 2018 geld lenen van de gemeente voor de aanschaf van zonnepanelen.

Het maandelijks te betalen bedrag aan aflossing, rente en servicekosten is iets lager dan de huidige energierekening en levert per saldo een kleine winst op. Na 15 jaar is de lening volledig afbetaald.

De lening is onderdeel van het Brabantse project waarvoor 12 gemeenten half november een aanbesteding startten. Verenigingen en scholen mogen ook deelnemen aan het zonnepanelenproject, voor huurders is dat niet mogelijk.  

Het doel is om op 218 particuliere daken in de gemeente Someren zonnepanelen te leggen. Omdat dat circa 5.000 euro per woning kost, reserveert het gemeentebestuur 1,1 miljoen euro voor het project. De eerste panelen worden naar verwachting in april 2018 gelegd. 

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Technisch Servicedesk medewerker

Slim Opgewekt zoekt een Technisch Servicedesk medewerker
Minimaal 24 uur • Arnhem
Rooftop Energy zoekt:

Accountmanager

Rooftop Energy zoekt een accountmanager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!