Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Someren introduceert lening voor zonnepanelen
(foto: Stock)

Gemeente Someren introduceert lening voor zonnepanelen

Eigenaren van een koopwoning kunnen in de Brabantse gemeente Someren vanaf 1 maart 2018 geld lenen van de gemeente voor de aanschaf van zonnepanelen.

Het maandelijks te betalen bedrag aan aflossing, rente en servicekosten is iets lager dan de huidige energierekening en levert per saldo een kleine winst op. Na 15 jaar is de lening volledig afbetaald.

De lening is onderdeel van het Brabantse project waarvoor 12 gemeenten half november een aanbesteding startten. Verenigingen en scholen mogen ook deelnemen aan het zonnepanelenproject, voor huurders is dat niet mogelijk.  

Het doel is om op 218 particuliere daken in de gemeente Someren zonnepanelen te leggen. Omdat dat circa 5.000 euro per woning kost, reserveert het gemeentebestuur 1,1 miljoen euro voor het project. De eerste panelen worden naar verwachting in april 2018 gelegd. 

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
EigenEnergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

EigenEnergie.net zoekt een Werkvoorbereider.
Fulltime • Eindhoven
SOLARWATT zoekt:

Project engineer

SOLARWATT zoekt een project engineer.
Fulltime • Tiel
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!