Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese Investeringsbank leent Limburg 30 miljoen euro voor zonnepanelen
(foto: Pixabay)

Europese Investeringsbank leent Limburg 30 miljoen euro voor zonnepanelen

De Europese Investeringsbank (EIB) en de provincie Limburg hebben een kredietovereenkomst ondertekend om investeringen in regionale duurzaamheidsprojecten te ondersteunen waaronder zonne-energie.

De lening van 30 miljoen euro wordt gegarandeerd via het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI). EFSI is onderdeel van het Investeringsplan voor Europa van de Europese Commissie. De lening loopt via het Limburgs Energie Fonds (LEF), een fonds dat is opgericht door de provincie Limburg en wordt beheerd door Finquiddity.

Het LEF investeert in kleine tot middelgrote projecten in en voor Limburg. Het gaat om projecten op het gebied van CO2-reductie, verwijdering van asbest in gebouwen en initiatieven voor de circulaire economie.

Jan-Willem König, commercieel directeur van het LEF: ‘In het begin van het fonds lag onze focus enkel op de energiebesparing en duurzame energieopwekking. Hierbij kun je denken aan projecten voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen van gebouwen. Of bijvoorbeeld geothermie, biomassa projecten, zonneprojecten en warmtenetten. Inmiddels komt er ook steeds meer aandacht voor bedrijven die zich bezighouden met het verminderen van afval en daarmee bijdragen aan de circulaire economie. We zien dat op dit terrein de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en er steeds meer initiatieven worden ontwikkeld. Samen met projecten voor energiebesparing en duurzame energieopwekking, creëren we zo een goede mix aan CO2-besparende initiatieven.’

Het LEF zal jaarlijks gemiddeld zo'n 10 nieuwe projecten ondersteunen die bijdragen aan het reduceren van de CO2-uitstoot. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
EigenEnergie.net zoekt:

DC Monteur

EigenEnergie.net zoekt een DC Monteur.
Fulltime • Eindhoven
E2-Energie zoekt:

Commerciële planontwikkelaar

E2-Energie zoekt een commerciële planontwikkelaar.
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!