Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Proef met zonnefolie HyET Solar in Eerbeek beëindigd door tegenvallende resultaten
(foto: Brummen Energie)

Proef met zonnefolie HyET Solar in Eerbeek beëindigd door tegenvallende resultaten

De proef met het afdekken met zonnefolie van de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek is beëindigd. De resultaten tonen dat de zonnefolie momenteel nog niet geschikt is als bron voor grootschalige opwek.

Uit de proef blijkt ook dat de stabilisatielaag voldoende stabiel is om zonnepanelen te plaatsen op de voormalige stortplaats. Daarom werkt BrummenEnergie momenteel samen met zijn partners een plan uit voor de ontwikkeling van een zonnepark met 15.000 zonnepanelen aan de Doonweg.

Begin 2016 is BrummenEnergie samen met Solar Green Point gestart met de proef Solar Park EERbeek. Voor de proef werd een gedeelte van de stortplaats Doonweg in Eerbeek ter grootte van 5.000 vierkante meter geprofileerd en voorzien van een stabilisatielaag. Daarop werd de zonnefolie van het Arnhemse bedrijf HyET Solar met een opwekvermogen van 5 kilowattpiek geplaatst. Ter vergelijking werd er ook 3 kilowattpiek aan zonnepanelen geplaatst.

Tijdens de proef heeft BrummenEnergie met gebruikmaking van de provinciale subsidie ‘Gelderse Maten’ deze 2 opwekmethoden van zonne-energie naast elkaar gelegd en de resultaten met elkaar vergeleken. Conclusie van de proef is dat de traditionele zonnepanelen op een rendabele wijze toepast kunnen worden op de voormalige stortplaats. De zonnefolie degenereert te snel en is momenteel nog onvoldoende ontwikkeld om als betrouwbare energiebron voor grootschalige opwek van energie te kunnen dienen.

In de loop van 2018 wordt bekend of Zonnepark Eerbeek financieel en technisch haalbaar is en definitief doorgaat. Als dat zo is, kunnen inwoners uit Eerbeek en de regio participeren in dit project en duurzame energie van eigen bodem afnemen.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Solarcentury zoekt:

Projectontwikkelaar zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectontwikkelaar zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Navetto zoekt:

Adviseur Duurzame Klimaattechniek

Navetto zoekt een adviseur Duurzame Klimaattechniek.
Fulltime • Maasland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!