Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Proef met zonnefolie HyET Solar in Eerbeek beëindigd door tegenvallende resultaten
(foto: Brummen Energie)

Proef met zonnefolie HyET Solar in Eerbeek beëindigd door tegenvallende resultaten

De proef met het afdekken met zonnefolie van de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek is beëindigd. De resultaten tonen dat de zonnefolie momenteel nog niet geschikt is als bron voor grootschalige opwek.

Uit de proef blijkt ook dat de stabilisatielaag voldoende stabiel is om zonnepanelen te plaatsen op de voormalige stortplaats. Daarom werkt BrummenEnergie momenteel samen met zijn partners een plan uit voor de ontwikkeling van een zonnepark met 15.000 zonnepanelen aan de Doonweg.

Begin 2016 is BrummenEnergie samen met Solar Green Point gestart met de proef Solar Park EERbeek. Voor de proef werd een gedeelte van de stortplaats Doonweg in Eerbeek ter grootte van 5.000 vierkante meter geprofileerd en voorzien van een stabilisatielaag. Daarop werd de zonnefolie van het Arnhemse bedrijf HyET Solar met een opwekvermogen van 5 kilowattpiek geplaatst. Ter vergelijking werd er ook 3 kilowattpiek aan zonnepanelen geplaatst.

Tijdens de proef heeft BrummenEnergie met gebruikmaking van de provinciale subsidie ‘Gelderse Maten’ deze 2 opwekmethoden van zonne-energie naast elkaar gelegd en de resultaten met elkaar vergeleken. Conclusie van de proef is dat de traditionele zonnepanelen op een rendabele wijze toepast kunnen worden op de voormalige stortplaats. De zonnefolie degenereert te snel en is momenteel nog onvoldoende ontwikkeld om als betrouwbare energiebron voor grootschalige opwek van energie te kunnen dienen.

In de loop van 2018 wordt bekend of Zonnepark Eerbeek financieel en technisch haalbaar is en definitief doorgaat. Als dat zo is, kunnen inwoners uit Eerbeek en de regio participeren in dit project en duurzame energie van eigen bodem afnemen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Conduct Technical Solutions zoekt:

Technisch medewerker binnendienst bliksem- en overspanningsbeveiliging

Conduct Technical Solutions zoekt een technisch medewerker binnendienst bliksem- en overspanningsbeveiliging
Fulltime • Barendrecht
Klimaatgarant zoekt:

Project engineer

Klimaatgarant Solar zoekt een Project Engineer en is een snel groeiende importeur en system integrator op het gebied van zonne-energie.
Fulltime • Ridderkerk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!