Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Beek legt ruim 500 zonnepanelen op 3 gemeentelijke gebouwen
(foto: Pixabay)

Beek legt ruim 500 zonnepanelen op 3 gemeentelijke gebouwen

De gemeente Beek legt ruim 500 zonnepanelen op 3 gemeentelijke gebouwen. Beek heeft forse ambities op het gebied van duurzaamheid. De gemeente wil over 10 jaar energieneutraal zijn.

Wethouder Hub Schoenmakers (duurzaamheid) en directeur Peter Debije van New Energy Systems hebben symbolisch een zonnepaneel bevestigd op het dak van het bedrijfsgebouw op Sportlandgoed De Haamen in Beek. Daarmee is een begin gemaakt met het verduurzamen van 3 gemeentelijke gebouwen. Ook het gemeentehuis en Sporthal 2 op het sportlandgoed worden op korte termijn voorzien van zonnepanelen. ‘Waarmee we onze energierekening met maar liefst 20 procent verlagen’, aldus Schoenmakers.       

De gemeente wil over 10 jaar energieneutraal zijn. Daarvoor is samenwerking met bedrijven, verenigingen en particulieren nodig, maar ook de gemeente zelf is aan zet. ‘En met het vol leggen van ons bedrijfsgebouw met 98 zonnepanelen zetten we opnieuw een stap in de goede richting’, zegt Schoenmakers.

Na het bedrijfsgebouw gaat de Schimmertse firma New Energy Systems ook aan de slag bij de sporthal (288 panelen) en het gemeentehuis (200 panelen). Met het verduurzamen van de 3 gemeentelijke gebouwen is een investering van 168.500 euro gemoeid.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Autarco zoekt:

Sales manager

Autarco zoekt een sales manager.
Fulltime • West-Europa
ECONNETIC zoekt:

Consultant Hernieuwbare Energie

ECONNETIC zoekt een Consultant Hernieuwbare Energie
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!