Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Team Synergy wint publieksprijs ontwerp agrarisch zonnesysteem
(foto: RVO.nl)

Team Synergy wint publieksprijs ontwerp agrarisch zonnesysteem

Team Synergy heeft met een ruime meerderheid van stemmen de publieksprijs ‘Ontwerp een agrarisch zonnesysteem’ gewonnen. Doel van de prijsvraag was meer en betere zonne-energieoplossingen voor agrarische gebieden.

De huidige veldsystemen beperken volgens de betrokken partijen vaak de agrarische opbrengst of maken agrarische functies zelfs onmogelijk.

De publieksprijs ging naar een team van bedrijven onder leiding van Energie Onderzoek Centrum Nederland (ECN). De inzending is een zonne-energiesysteem met bifacial zonnepanelen. Deze wekken aan 2 zijden energie op. Ze worden verticaal gepositioneerd. Hierdoor is het verlies aan landbouwgrond minimaal. De ondersteuningsconstructie van de zonnepanelen is ook een ophangconstructie. Over het gewas kan een schaduwgaas, regenkap of klimaatfolie ter bescherming van het gewas worden gehangen. Daarmee wordt het groeiseizoen verlengd. Dit levert bovenop de zonne-energieopbrengst ook een hogere gewasopbrengst op.

RVO.nl ontving in totaal 12 inzendingen. De jury stond onder leiding van Kees van Zelderen. Hij is portefeuillehouder Klimaat en Duurzame Energie bij LTO. De jury selecteert 3 inzendingen die met het innovatiebureau WeLLdesign hun ontwerp verder kunnen ontwikkelen.

In onderstaande video's zijn de verschillende ideeën te bekijken.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Accountmanager Zon op Bedrijfsdaken

ECONNETIC zoekt een accountmanager Zon op Bedrijfsdaken
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
ProfiNRG zoekt:

Onderhouds-/Service monteur PV-systemen

ProfiNRG zoekt een Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!