Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Noord-Holland: zonnepark van 66 hectare op braakliggende bedrijventerrein Distriport
(foto: Pixabay)

Provincie Noord-Holland: zonnepark van 66 hectare op braakliggende bedrijventerrein Distriport

Noord-Holland wil op Distriport ruimte bieden aan een zonnepark van maximaal 66 hectare. Noord-Holland kiest op de bij grond bij Berkhout daarom niet voor het laten verrijzen van bedrijventerrein Distriport.

Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: ‘Na jarenlange onzekerheid wat er met deze grond zou moeten gebeuren kiezen wij nu voor een zonnepark. Deze keuze past binnen het duurzaamheidsbeleid van zowel de provincie als de regio West-Friesland.’

De provincie bezit ruim 100 hectare grond (red. ongeveer 200 voetbalvelden) langs de Jaagweg bij Berkhout. Het grootste deel van deze grond (red. 66 hectare) is, volgens het huidige bestemmingsplan, bedoeld om een bedrijventerrein op te bouwen. In mei van dit jaar heeft de provincie, als eigenaar van de grond, besloten dat niet te doen. In plaats daarvan wil zij op deze grond een zonnepark laten realiseren en aan de gemeente Koggenland wordt gevraagd de bestemming te  wijzigen in ‘agrarisch’.

De provincie Noord-Holland en de gemeente Koggenland gaan nu samen bekijken welke vervolgstappen er nodig zijn om hier inderdaad een zonnepark te realiseren. Voordat aan de bouw van het zonnepark begonnen kan worden, is in ieder geval een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Die komt te zijner tijd ter inzage te liggen en inwoners kunnen daar een zienswijze op indienen. Ruim voor die tijd zullen de gemeente en de provincie met inwoners in gesprek gaan over de plannen en het te volgen proces.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
engineering4solar zoekt:

PV-engineer

engineering4solar zoekt een PV-engineer.
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!