Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Monkey lanceert nieuwe ontwerpsoftware  voor pv-systemen
(foto: Solar Monkey)

Solar Monkey lanceert nieuwe ontwerpsoftware voor pv-systemen

Solar Monkey lanceert deze week zijn nieuwe ontwerpsoftware voor zonnepaneelinstallaties. Het bedrijf heeft op basis van gebruikersfeedback 5 belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

In de vernieuwde software van Solar Monkey zijn verbeteringen doorgevoerd zoals aangedragen door gebruikers van de software.  De 5 belangrijkste verbeteringen zijn:

  1. Tijdens het ontwerpen verschillende versies opslaan: gebruikers kunnen nu tussentijds verschillende versies van een legplan opslaan, met bijvoorbeeld een andere lay-out op het dak of verschillende materialen ter vergelijking.
  2. Makkelijker zonnepanelen verwijderen en óók weer bijleggen: met de relatief kleine Nederlandse daken waarop geregeld obstakels te vinden zijn, wil men vaak één of meerdere zonnepanelen weglaten in een legplan. Dat is in de nieuwe software mogelijk gemaakt.,
  3. Eenvoudiger een ‘grid’ draaien voor de juiste oriëntatie: voor een nauwkeurige berekening van de toekomstige opbrengst van een zonne-systeem is de oriëntatie (azimuth) ten opzichte van het zuiden van groot belang. De nieuwe versie biedt de mogelijkheid om eenvoudig een ingetekend grid aan te klikken en met muis te draaien zonder extra handelingen.
  4. Op voorhand de rijafstand tussen zonnepanelen invoeren: veel gehoorde feedback van gebruikers was volgens Solar Monkey dat het intekenen van platte daken werd belemmerd omdat de ‘rijafstand’ tussen de zonnepanelen pas na het intekenen van een initieel grid kon worden bepaald. Dat is nu verleden tijd waardoor het intekenen op platte daken soepeler zal verlopen. Men kan ook vooringestelde rijafstanden op basis van het gewenste type onderconstructie aangeven.
  5. Terug in de tijd met Control+Z: wordt bij het ontwerpen een fout gemaakt kan met  Control+Z-functie (red. of Command+Z voor iOs) de fout ongedaan gemaakt worden.

Vanaf donderdag 16 november is de vernieuwde software officieel live. ‘Die hele dag gaan we gebruikers ondersteunen met een 9 uur durende live-webinar’, aldus Matthijs Groot, product specialist bij Solar Monkey. ‘Ieder heel uur start een centrale uitleg van de functionaliteiten, waarna de mogelijkheid bestaat om live vragen te stellen.’ Aanmelden kan via de Solar Monkey website, waar men ook een gratis demonstratieaccount kan aanvragen om zelf de software te proberen. De Delfste start-up wil overigens volgend jaar een internationale versie lanceren en ziet nog ruimte om de software flexibeler te maken zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

VDH Solar zoekt een accountmanager binnendienst.
Fulltime • Hazerswoude
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zelfstroom zoekt een accountmanager Binnendienst.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!