Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
First Solar levert 20 megawattpiek zonnepanelen uit, bouw zonnepark Stadskanaal gestart
(foto: First Solar)

First Solar levert 20 megawattpiek zonnepanelen uit, bouw zonnepark Stadskanaal gestart

First Solar meldt voor 2 Nederlandse zonneparken 20 megawattpiek aan CdTe-zonnepanelen te leveren.Een fors deel is bestemd voor zonnepark Stadskanaal waarvoor SolarEnergyWorks en Obton het startschot hebben gegeven.

Projectontwikkelaar SolarEnergyWorks heeft deze week samen met Obton, een Deense investeringsmaatschappij in duurzame energie, het startsein gegeven van de installatie van het grootschalige zonnepark in Stadskanaal dat 13,9 megawattpiek groot is. De investering is mede door de SDE+-subsidie tot stand gekomen. Obton vertegenwoordigt investeerders en beheert een snelgroeiende pv-portefeuille van meer dan 300 megawattpiek. De zonneparken zijn voornamelijk gevestigd in Frankrijk, Italië, België en Nederland.

SolarEnergyWorks laat weten ‘blij te zijn met het vertrouwen dat Obton in haar projecten heeft’. Op dit moment heeft SolarEnergyWorks landelijk 300 megawattpiek aan zonne-energieprojecten in ontwikkeling. Marc van Velzen, chief executive officer van SolarEnergyWorks, hierover: ‘We zijn zeer trots op het eerste project van SolarEnergyWorks in Stadskanaal, volgend jaar gevolgd door de ontwikkeling van een park van 4,4 megawattpiek op het voormalig Philips industrieterrein Mercurius Businesspark.’ Ook dit park zal gebouwd worden met CdTe-zonnepanelen van First Solar.

Stefan Degener, hoofd Business Development voor Europa en Afrika bij First Solar: ‘We leveren in totaal meer dan 156,000 First Solar Series 4-panelen, die de laagste milieu-impact van alle zonnetechnologieën hebben. Met een koolstofvoetafdruk die ongeveer de helft bedraagt van die van conventionele kristallijne silicium-zonnepanelen, zullen de panelen naar schatting 6.200 ton CO2 per jaar besparen. Dat is vergelijkbaar met het verwijderen van 2.300 auto’s van de Nederlandse wegen.’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!