Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Esdec opent nieuw bedrijfspand met trainingscentrum en stelt innovatiedirecteur aan
(foto: Esdec)

Esdec opent nieuw bedrijfspand met trainingscentrum en stelt innovatiedirecteur aan

Om te voldoen aan de sterker dan verwacht groeiende vraag naar zijn montagesystemen heeft Esdec een nieuw bedrijfspand betrokken in Deventer. Het gebouw kent een oppervlakte van 9.000 vierkante meter.

In het nieuwe pand zal Esdec begin 2018 haar innovatiecentrum openen. In deze ruimte zal Esdec op een transparante manier laten zien hoe zij aan productontwikkeling doet en hoe zij continue bezig is haar (nieuwe) producten aan verschillende testen te onderwerpen.

Stijn Vos, algemeen directeur van Esdec: ‘We zien dat de vraag naar professionele solar installateurs door de groei in de markt sterk toeneemt. In ons nieuwe pand hebben we alles onder één dak.  Hier zullen we investeren in professionele trainingsprogramma’s die ervoor moeten zorgen dat installaties met onze montagesystemen altijd goed zijn. Daarnaast zullen we een professioneel trainingscentrum inrichten.’ In het trainingscentrum kunnen installateurs hun vaardigheden trainen en oefenen met het installeren van pv-panelen op verschillende typen daken. Vanaf 2018 wil Esdec actief installateurs gaan opleiden om zo het tekort dat er is aan professionele solar installateurs terug te dringen.

‘In deze groeimarkt willen wij de installateurs de zekerheid bieden dat zij werken met de meest innovatieve producten die snel te installeren zijn’, vervolgt Vos. ‘Professionele ondersteuning in de vorm van tools, trainingen en support zijn voor ons en voor onze klanten zeer belangrijk. Per 1 november hebben we daarom ons directieteam uitgebreid met een directeur innovatie & techniek: Dieuwke Boersma.’

Als afgestudeerd natuurkundige begon Boersma haar carrière bij Shell en was daarna werkzaam bij een start-up en Econcern. In het vervolg van haar carrière werd ze onderdeel van het management team van Philips Research, waarbij ze leidend was in de digitale transformaties en innovaties op het gebied van duurzaamheid. In haar laatste baan was ze new business en R&D leader voor Philips Lighting, met de focus op solar lighting voor India en Afrika. Voor Esdec zal Boersma zich volledig richten op het verder vergroten van de innovatiekracht en als directielid op het aansturen van de afdeling R&D, sales engineering, IT en product management. 

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Accountmanager zonne-energie

E2-Energie zoekt een accountmanager zonne-energie.
Fulltime • Duiven
Slim opgewekt! zoekt:

Elektrotechnisch Projectleider LED- PV

Slim opgewekt! zoekt een elektrotechnisch projectleider LED- PV.
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!