Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AliusEnergy lanceert VolThera Plug&Play: volledig zelfvoorzienend door zonne-energie
(foto: AliusEnergy)

AliusEnergy lanceert VolThera Plug&Play: volledig zelfvoorzienend door zonne-energie

AliusEnergy heeft VolThera Plug&Play gelanceerd. Met dit concept kunnen huiseigenaren volledig in hun energiebehoefte voorzien zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Zowel de elektriciteit als de warmwaterbehoefte wordt duurzaam opgewekt op het eigen dak met pvt-zonnepanelen die zonnestroom en zonnewarmte combineren. Het standaard zonnepaneel zorgt voor de duurzame opwekking van elektriciteit en de thermische zonnecollector wordt ingezet als bron voor een warmtepomp. De warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte die achter de panelen ontstaat, door de warmte van de zon, naar de juiste temperatuur gebracht wordt zodat het te gebruiken is voor de vloerverwarming en het warme tapwater waarmee bijvoorbeeld gedoucht wordt.

Door standaardisatie en optimalisatie is het volgens AliusEnergy mogelijk om het systeem binnen 8 jaar terug te verdienen. AliusEnergy, gestart als installateur van zonnepanelen en uitgegroeid tot groothandel in duurzame energie, is twee jaar geleden gestart met de ontwikkeling van het VolThera Plug&Play-concept. Daarbij waren hetzelfde comfort voor de consument, een terugverdientijd van circa 10 jaar en installatie door één partij de voornaamste uitgangspunten.

Het concept kan volgens AliusEnergy zowel ingezet worden als ‘all electric’-oplossing bij nieuwbouw of goed geïsoleerde woningen en bovendien naast een al aanwezige cv-ketel toegepast worden in bestaande woningen. Inmiddels zijn er tientallen pilotprojecten geïnstalleerd die nauwkeurig worden gemonitord.

AliusEnergy-oprichter en -eigenaar Wil van der Meijden: ‘We richten ons met de communicatie rechtstreeks op de eindgebruiker via een speciale website. Op die website kan de eindgebruiker binnen 5 minuten zien of zijn situatie geschikt is voor VolThera, wat er bespaard kan worden en wat de investering gaat zijn. Vervolgens worden deze gegevens doorgezet naar de dichtstbijzijnde gecertificeerde installateur.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!