Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Huurdakrevolutie schaalt op: zonnepanelen voor 10 procent huurwoningen in 2020
(foto: Sungevity)

Huurdakrevolutie schaalt op: zonnepanelen voor 10 procent huurwoningen in 2020

De Huurdakrevolutie heeft zijn ambitie fors naar boven bijgesteld. Het initiatief wil er voor gaan zorgen dat in 2020 10 procent van de Nederlandse huurwoningen de beschikking heeft over zonnepanelen.

De Huurdakrevolutie ging afgelopen april officieel van start. Het is een initiatief van gebouwverduurzamer INNAX en Sungevity. Het doel was 100.000 extra zonnepanelen voor huurwoningen. Op dit moment is circa 2 procent van de huurdaken voorzien van zonnepanelen. Wil men toe naar 10 procent moeten er 1,5 miljoen extra zonnepanelen geplaatst worden.

INNAX en Sungevity nodigen nu woningcorporaties en andere spelers in de markt uit om krachten te bundelen rond kennis, inkoopkracht en goedkope financiering om de doorbraak van zonnestroom op huurwoningen te forceren.

Tijdens een inspiratie-event in Amsterdam committeren landelijke woningcorporaties, waaronder De Alliantie en Domesta, zich aan deze doelstelling en ondertekent Rob Haans, directievoorzitter De Alliantie en bestuurslid van Aedes, een ‘zonne-belofte’ namens de Alliantie. Ook Stichting Urgenda onderschrijft het streven van de Huurdakrevolutie.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!