Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Huurdakrevolutie schaalt op: zonnepanelen voor 10 procent huurwoningen in 2020
(foto: Sungevity)

Huurdakrevolutie schaalt op: zonnepanelen voor 10 procent huurwoningen in 2020

De Huurdakrevolutie heeft zijn ambitie fors naar boven bijgesteld. Het initiatief wil er voor gaan zorgen dat in 2020 10 procent van de Nederlandse huurwoningen de beschikking heeft over zonnepanelen.

De Huurdakrevolutie ging afgelopen april officieel van start. Het is een initiatief van gebouwverduurzamer INNAX en Sungevity. Het doel was 100.000 extra zonnepanelen voor huurwoningen. Op dit moment is circa 2 procent van de huurdaken voorzien van zonnepanelen. Wil men toe naar 10 procent moeten er 1,5 miljoen extra zonnepanelen geplaatst worden.

INNAX en Sungevity nodigen nu woningcorporaties en andere spelers in de markt uit om krachten te bundelen rond kennis, inkoopkracht en goedkope financiering om de doorbraak van zonnestroom op huurwoningen te forceren.

Tijdens een inspiratie-event in Amsterdam committeren landelijke woningcorporaties, waaronder De Alliantie en Domesta, zich aan deze doelstelling en ondertekent Rob Haans, directievoorzitter De Alliantie en bestuurslid van Aedes, een ‘zonne-belofte’ namens de Alliantie. Ook Stichting Urgenda onderschrijft het streven van de Huurdakrevolutie.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!