Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Huurdakrevolutie schaalt op: zonnepanelen voor 10 procent huurwoningen in 2020
(foto: Sungevity)

Huurdakrevolutie schaalt op: zonnepanelen voor 10 procent huurwoningen in 2020

De Huurdakrevolutie heeft zijn ambitie fors naar boven bijgesteld. Het initiatief wil er voor gaan zorgen dat in 2020 10 procent van de Nederlandse huurwoningen de beschikking heeft over zonnepanelen.

De Huurdakrevolutie ging afgelopen april officieel van start. Het is een initiatief van gebouwverduurzamer INNAX en Sungevity. Het doel was 100.000 extra zonnepanelen voor huurwoningen. Op dit moment is circa 2 procent van de huurdaken voorzien van zonnepanelen. Wil men toe naar 10 procent moeten er 1,5 miljoen extra zonnepanelen geplaatst worden.

INNAX en Sungevity nodigen nu woningcorporaties en andere spelers in de markt uit om krachten te bundelen rond kennis, inkoopkracht en goedkope financiering om de doorbraak van zonnestroom op huurwoningen te forceren.

Tijdens een inspiratie-event in Amsterdam committeren landelijke woningcorporaties, waaronder De Alliantie en Domesta, zich aan deze doelstelling en ondertekent Rob Haans, directievoorzitter De Alliantie en bestuurslid van Aedes, een ‘zonne-belofte’ namens de Alliantie. Ook Stichting Urgenda onderschrijft het streven van de Huurdakrevolutie.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)

ProfiNRG zoekt een Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Solarwatt zoekt:

Accountmanager

Solarwatt zoekt een accountmanager
Tiel • Fulltime
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!