Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Green Deal voor zonnecollectoren op zwembad Zweeloo
(foto: Zwembad Zweeloo)

Green Deal voor zonnecollectoren op zwembad Zweeloo

Gedeputeerde Staten hebben een Green Deal met het project ‘Samen’ gesloten voor de aanleg van zonnecollectoren op het terrein van het zwembad Zweeloo. Het college stelt hiervoor 59.000 euro beschikbaar.

Zwembaden in Drenthe kampen met hoge energielasten. Voor de vrijwilligers van het zwembad Zweeloo reden om zelf aan de slag te gaan met slimme energiebesparende maatregelen. Zo werden al eerder dekkleden aangeschaft en werd er een sluiter tussen het peuterbad en de waterbuffer van het bad geplaatst. Met het oog op de toekomst is nu gekozen voor de plaatsing van zonnecollectoren op het terrein van het zwembad. Hiermee kan het zwembad zijn eigen warmte grotendeels zelf opwekken, waarmee naar schatting circa 8.200 kubieke meter gas wordt bespaard. Dit levert een CO2-reductie op van 14,7 ton.

De zonnecollectoren worden geplaatst op een gebouw dat door andere plaatselijke verenigingen kan worden gebruikt als opslagruimte. Het samenwerkingsproject heeft de naam ‘Samen’.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Onderhouds-/Service monteur PV-systemen

ProfiNRG zoekt een Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Zon & Zo zoekt:

Zelfstandig monteur Zonnepanelen Installaties

Zon & Zo zoekt een Zelfstandig monteur Zonnepanelen Installaties
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!