Solar Magazine - Nuon stapt in postcoderoos voor uitrol zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nuon stapt in postcoderoos voor uitrol zonnepanelen
(foto: Nuon)

Nuon stapt in postcoderoos voor uitrol zonnepanelen

Nuon wil het samen met partijen als Energie Pioniers Noordoostpolder en Zon op Nederland nog dit najaar mogelijk maken dat consumenten via de postcoderoosregeling zonnepanelen kunnen kopen.

Energiecoöperaties lopen volgens Nuon veelal aan tegen de administratieve beperkingen van de postcoderoosregelingen bij hun energieleveranciers. De regeling is complex en vraagt een flinke aanpassing van de administratieve processen bij leveranciers. Daarom zag Nuon, net als verschillende andere leveranciers, eerder af van deelname aan de ‘regeling verlaagd tarief voor collectieve opwek’, bijvoorbeeld bij de bibliotheek in Emmeloord. ‘Uit gesprekken met Energie Pioniers en coöperatie Zon op Nederland bleek dat zij leveranciers hier echter zodanig bij kunnen ontzorgen, dat die administratieve wijzigingen beperkt blijven’, aldus Nuon. Reden voor het bedrijf om toch in de postcoderoos te stappen.

Bovendien onderzoekt Nuon of omwonenden in de toekomst kunnen participeren in grootschalige zonneparken. Deelname aan de postcoderoos is voor Energie Pioniers Noordoostpolder per 1 november al mogelijk, voor andere consumenten in een postcoderoosproject kan bij Nuon gebruik worden gemaakt van de regeling per 1 december.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Solar & Wind

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!