Solar Magazine - Nuon stapt in postcoderoos voor uitrol zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nuon stapt in postcoderoos voor uitrol zonnepanelen
(foto: Nuon)

Nuon stapt in postcoderoos voor uitrol zonnepanelen

Nuon wil het samen met partijen als Energie Pioniers Noordoostpolder en Zon op Nederland nog dit najaar mogelijk maken dat consumenten via de postcoderoosregeling zonnepanelen kunnen kopen.

Energiecoöperaties lopen volgens Nuon veelal aan tegen de administratieve beperkingen van de postcoderoosregelingen bij hun energieleveranciers. De regeling is complex en vraagt een flinke aanpassing van de administratieve processen bij leveranciers. Daarom zag Nuon, net als verschillende andere leveranciers, eerder af van deelname aan de ‘regeling verlaagd tarief voor collectieve opwek’, bijvoorbeeld bij de bibliotheek in Emmeloord. ‘Uit gesprekken met Energie Pioniers en coöperatie Zon op Nederland bleek dat zij leveranciers hier echter zodanig bij kunnen ontzorgen, dat die administratieve wijzigingen beperkt blijven’, aldus Nuon. Reden voor het bedrijf om toch in de postcoderoos te stappen.

Bovendien onderzoekt Nuon of omwonenden in de toekomst kunnen participeren in grootschalige zonneparken. Deelname aan de postcoderoos is voor Energie Pioniers Noordoostpolder per 1 november al mogelijk, voor andere consumenten in een postcoderoosproject kan bij Nuon gebruik worden gemaakt van de regeling per 1 december.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Sales Engineer

Fulltime (40 uur) - TT Vasumweg 170, 1033 SH Amsterdam
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!