Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ING: 3 op 4 mkb’ers onderneemt duurzaam, investering in zonnepanelen op komst
(foto: Pixabay)

ING: 3 op 4 mkb’ers onderneemt duurzaam, investering in zonnepanelen op komst

Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau blijkt dat 3 op de 4 midden- en kleinbedrijven (mkb) duurzaam onderneemt. 11 procent van de ondernemers doet aan duurzame energie zoals zonnepanelen.

Uit onderzoek onder bijna 700 mkb-bedrijven blijkt dat 3 op de 4 bedrijven op de één of andere manier duurzaam bezig is. Circa de helft doet aan energiebesparing en ongeveer een derde aan afvalreductie en recycling.

De belangrijkste drijfveren voor mkb-bedrijven om aan duurzaamheid te doen zijn kostenbesparingen, gevolgd door het tegengaan van verspilling. Duurzaamheid moet dus in de eerste plaats financieel voordeel voor het bedrijf opleveren. De belangrijkste reden voor 1 op de 4 bedrijven om niet aan duurzaamheid te doen ligt in het feit dat het geen prioriteit heeft binnen het bedrijf. Andere redenen zijn dat er nooit is over nagedacht en dat het niet rendabel is.

De investeringsagenda laat zien dat bedrijven ook de komende twee jaar vooral van plan zijn te investeren in energiebesparende maatregelen en in het opwekken of gebruik van duurzame energie, zoals zonnepanelen en windenergie. 25 tot 30 procent van de mkb’ers overweegt dit.

De enquête is uitgevoerd door Kantar TNS in opdracht van ING Economisch Bureau. In augustus zijn 677 mkb-bedrijven, met minimaal 5 en maximaal 250 werknemers, in Nederland door middel van een online enquête ondervraagd.

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
Klimaatgarant zoekt:

Project engineer

Klimaatgarant Solar zoekt een Project Engineer en is een snel groeiende importeur en system integrator op het gebied van zonne-energie.
Fulltime • Ridderkerk
Slim opgewekt! zoekt:

Elektrotechnisch Projectleider LED- PV

Slim opgewekt! zoekt een elektrotechnisch projectleider LED- PV.
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!