Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ING: 3 op 4 mkb’ers onderneemt duurzaam, investering in zonnepanelen op komst
(foto: Pixabay)

ING: 3 op 4 mkb’ers onderneemt duurzaam, investering in zonnepanelen op komst

Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau blijkt dat 3 op de 4 midden- en kleinbedrijven (mkb) duurzaam onderneemt. 11 procent van de ondernemers doet aan duurzame energie zoals zonnepanelen.

Uit onderzoek onder bijna 700 mkb-bedrijven blijkt dat 3 op de 4 bedrijven op de één of andere manier duurzaam bezig is. Circa de helft doet aan energiebesparing en ongeveer een derde aan afvalreductie en recycling.

De belangrijkste drijfveren voor mkb-bedrijven om aan duurzaamheid te doen zijn kostenbesparingen, gevolgd door het tegengaan van verspilling. Duurzaamheid moet dus in de eerste plaats financieel voordeel voor het bedrijf opleveren. De belangrijkste reden voor 1 op de 4 bedrijven om niet aan duurzaamheid te doen ligt in het feit dat het geen prioriteit heeft binnen het bedrijf. Andere redenen zijn dat er nooit is over nagedacht en dat het niet rendabel is.

De investeringsagenda laat zien dat bedrijven ook de komende twee jaar vooral van plan zijn te investeren in energiebesparende maatregelen en in het opwekken of gebruik van duurzame energie, zoals zonnepanelen en windenergie. 25 tot 30 procent van de mkb’ers overweegt dit.

De enquête is uitgevoerd door Kantar TNS in opdracht van ING Economisch Bureau. In augustus zijn 677 mkb-bedrijven, met minimaal 5 en maximaal 250 werknemers, in Nederland door middel van een online enquête ondervraagd.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
EigenEnergie.net zoekt:

AC Monteur (eerste monteur elektrotechnische installaties)

EigenEnergie.net zoekt een AC Monteur (eerste monteur elektrotechnische installaties).
Fulltime • Eindhoven
VAMAT zoekt:

Allround commercieel talent

VAMAT zoekt een allround commercieel talent
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!