Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam voorzien van 3.800 zonnepanelen
(foto: WDP)

Sorteercentrum DHL Parcel Amsterdam voorzien van 3.800 zonnepanelen

Het pand van DHL Parcel op de Kaapstadweg in Amsterdam gaat voor 80 procent zelf voorzien in zijn elektriciteit door de installatie van 3.800 zonnepanelen.

Daarmee wordt onder meer de led-verlichting van stroom voorzien en worden de elektrische bestelwagens geladen, de zogenaamde DHL StreetScooters. De resterende elektriciteit die benodigd is, wordt betrokken van de windturbines die praktisch naast het pand staan.

Het nieuwe DHL-sorteercentrum is een belegging van WDP (red. dat afgelopen zomer het 10e gebouw voor DHL openee, eveneens uitgerust met zonnepanelen) en wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello. Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van ruim 35 miljoen euro. Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige DHL-terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Rond de vestiging in Amsterdam zijn meer dan 600 medewerkers betrokken bij de aan- en afvoer en bezorging van pakketten.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager new business

VDH Solar zoekt een accountmanager binnendienst.
Fulltime • Hazerswoude
Evo-energie zoekt:

Zonnepanelenmonteurs

Evo-energie is op zoek naar collega's voor montagewerk.
Fulltime • Doetinchem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!