Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BENG! en Poonawalla Science Park zorgen voor 3.500 zonnepanelen in Bilthoven
(foto: Pixabay)

BENG! en Poonawalla Science Park zorgen voor 3.500 zonnepanelen in Bilthoven

BENG!, de lokale energiecoöperatie voor inwoners en bedrijven in de gemeente De Bilt en Poonawalla Science Park (PSP) gaan in 2018 samen een groot pv-project van 3.500 zonnepanelen realiseren.

Het project wordt gerealiseerd op Utrecht Science Park/Bilthoven (USPB). Uitgangspunt daarbij is om inwoners van de gemeente De Bilt te betrekken, door hen de gelegenheid te bieden te investeren en/of te participeren in het project.

PSP, de eigenaar van het terrein en alle gebouwen op USPB is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van gebouwen, installaties en infrastructuur op USPB. De gemeente De Bilt streeft samen met BENG! en 15 lokale partners naar een energieneutrale gemeente in 2030. Om dit te bekrachtigen hebben alle partijen vorig jaar een intentieovereenkomst gesloten: het Bilts Energie Akkoord. Eén van de initiatieven in dit akkoord is het beschikbaar stellen door PSP van daarvoor geschikte daken op Utrecht Science Park/Bilthoven voor het opwekken van zonne-energie. Om hun project verder vorm te geven hebben BENG! en PSP een vooronderzoek laten uitvoeren om de omvang van het project te bepalen en de juridische, technische en financiële haalbaarheid en overige randvoorwaarden te bepalen. Hieruit kwam naar voren dat er ongeveer 3.500 panelen geplaatst kunnen worden, met omgerekend een opgesteld vermogen van ongeveer 900 kilowattpiek en een geschatte elektriciteitsproductie van ongeveer 855 megawattuur per jaar. De zonnepanelen worden geplaatst met SDE+-subsidie.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
The Blue Deal zoekt:

Blauwe rotsen met groene stippen

vaAtotZon, dochter van The Blue Deal, is op zoek naar blauwe rotsen met groene stippen.
Fulltime •
Zon Advies Nederland zoekt:

Topadviseur zonnepanelen franchise

Zon Advies Nederland zoekt een topadviseur zonnepanelen franchise
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!