Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Durocan lanceert concept voor verwarming van huizen met zonnepanelen
(foto: Durocan)

Durocan lanceert concept voor verwarming van huizen met zonnepanelen

Durocan lanceert een concept voor het verwarmen van huizen en andere gebouwen met zonnestroom die opgewekt is door zonnepanelen. 1 oktober start een pilot in samenwerking met netbeheerder Stedin.

Durocan is een totaalconcept voor energiemanagement, met slimme, zelflerende sturing en een opslagvat dat de helft kleiner is dan een normaal buffervat. Op 1 oktober start een pilot met 10 systemen. Deze praktijktest is de laatste fase in de ontwikkeling van Durocan, voordat het systeem op de markt komt.

Durocan is een zelflerend energiemanagementsysteem en werkt in combinatie met een innovatief opslagvat en een warmtepomp. Met behulp van de warmtepomp slaat hij overtollige zonnestroom opgewekt door zonnepanelen op in het opslagvat en geeft ‘op afroep’ warmte af. Slimme sturing houdt hierbij rekening met het warmwatergebruik van de bewoners en de weersverwachting. Het opslagvat bevat fasemateriaal en is daardoor compacter en efficiënter dan een normaal buffervat. Hierdoor is de capaciteit groter zodat meerdere dagen kunnen worden overbrugd.

Energieleverancier E.ON investeerde in dit idee via het :agile Startup Accelerator programma. Samen met netbeheerder Stedin wordt binnenkort getest wat de effecten zijn op het verlagen van de piek in het elektriciteitsnet. De aangekondigde veldtest is bedoeld om ervaring op te doen in verschillende typen huizen en huishoudens. Bovendien wordt dan in de praktijk duidelijk hoe groot het effect zal zijn op het elektriciteitsnet. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Cleantech Projects zoekt:

Projectmedewerker Duurzame Energie

Libra Cleantech Projects zoekt een projectmedewerker Duurzame Energie
Fulltime • Uitgeest
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!