Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
’s-Hertogenbosch stelt beleid vast voor zonnepanelen op monumenten
(foto: Wikimedia)

’s-Hertogenbosch stelt beleid vast voor zonnepanelen op monumenten

’s-Hertogenbosch heeft het ontwerp van de nota ‘Zonne-energiemaatregelen bij monumenten en in beschermde gezichten’ ter inzage gelegd. De nota moet bijdragen aan de uitrol van zonne-energie in de Brabantse hoofdstad

De nota ligt tot 6 november ter inzage en is door het gemeentebestuur opgesteld om een duidelijk kader te scheppen en meer ruimte te geven aan maatwerk en vernieuwing. Op monumenten en overige panden in alle beschermde gezichten gelden voor de toepassing van zonnepanelen en zonneboilers na definitieve vaststelling van de nota de volgende criteria:

  • Toepassing op platte daken van gebouwen, mits niet zichtbaar vanuit het openbaar gebied, is toegestaan. De zonnepanelen dienen plat of onder een flauwe helling, met een hoek tot circa 15 graden, te worden geplaatst en in een aaneengesloten patroon met een passende afstand tot de dakrand.
  • Toepassing op achterdakvlakken is mogelijk: bij niet-monumenten is dit vergunningsvrij; bij monumenten geldt een vergunningplicht. Bij monumenten gelden dan de volgende criteria:
    • De zonnepanelen mogen niet zichtbaar zijn vanuit het openbaar gebied (openbare straat of water).
    • Indien de dakvlakken zijn gedekt met leien, koper, zink of een andere zeldzame bedekking, zijn zonnepanelen niet toegestaan.
    • Als het achterdakvlak prominent onderdeel is van de architectuur of het monumentale voorkomen, zijn zonnepanelen niet toegestaan (red. ter beoordeling aan de monumenten- en welstandscommissie). 
Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!