logo
wvhj2023
(foto: Essent)
(foto: Essent)
15 september 2017

Essent koppelt wind- en zonneparken via nieuw digitaal platform

Essent is het eerste energiebedrijf in Nederland dat ondernemers met het nieuwe digitale platform Ellyn aantoonbaar en direct koppelt aan zonne- en windparken.

Om ondernemers te helpen hun energieverbruik te verduurzamen, introduceert Essent het peer-to-peer platform Ellyn. Niet eerder kon een energiebedrijf in Nederland volgens Essent bedrijven op een dergelijke manier duidelijkheid bieden over de herkomst van de gebruikte duurzame energie.

Ellyn is een digitale oplossing die bedrijven en zonne- en windparken zichtbaar aan elkaar koppelt. Met dit platform geeft Essent ondernemers ieder kwartier inzicht welk door hun gekozen park de duurzame energie heeft opgewekt die zij hebben gebruikt. Eigenaren van die parken zien op hun beurt waar hun energie naartoe gaat. Die directe link tussen producent en afnemer wordt volgens Essent steeds relevanter, omdat zon- en windenergie steeds meer lokaal worden opgewekt en afgenomen en vraag- en aanbod van elektriciteit beter op elkaar moeten worden afgestemd.

Via Ellyn wordt energieverbruik niet achteraf vergroend, zoals nu normaal is in de energiemarkt. Dus geen zonnestroom meer in de nacht en geen windenergie wanneer het niet waait. Mocht er onvoldoende zonne- of windenergie zijn binnen het platform, dan levert Ellyn groene stroom uit Nederland die op een ander moment is opgewekt. Zo kan Ellyn nog steeds groene stroom aanbieden, alleen door middel van certificaten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten