Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste zonnepanelen voor een Vlaamse energiecoöperatie
(foto: Pixabay)

Eerste zonnepanelen voor een Vlaamse energiecoöperatie

In Brugge is het eerste zonnepanelenproject van een burgercoöperatie in gebruik genomen. De officiële opening is verricht door Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Deelname door burgers in energieprojecten is belangrijk, aldus Tommelein. De Brugse energiecoöperatie Coopstroom werd in maart jongstleden opgericht en heeft nu het eerste zonnepanelenproject geopend. Het project omvat 46 zonnepanelen bij Vormingplus Brugge. Deze produceren 80 procent van de plaatselijke energiebehoefte van Vormingplus. Tommelein: ‘Alle burgers moeten kunnen participeren in projecten die helpen de klimaatdoelstellingen te halen’. Het rendement voor de deelnemers is aanzienlijk hoger dan de rente op een spaarrekening bij een bank, in dit geval tot 4 procent. 

De Vlaams politicus Gryffroy (N-VA) pleitte eerder vorig jaaar al voor een regeling waardoor Vlamingen zonnestroom van ‘andermans’ dak kunnen afnemen door hier zonnepanelen te laten plaatsen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Monteur

Triple Solar zoekt een monteur.
Fulltime • Amsterdam
Enphase zoekt:

Field Applications Engineer

Enphase is looking for a Field Applications Engineer.
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!