Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste zonnepanelen voor een Vlaamse energiecoöperatie
(foto: Pixabay)

Eerste zonnepanelen voor een Vlaamse energiecoöperatie

In Brugge is het eerste zonnepanelenproject van een burgercoöperatie in gebruik genomen. De officiële opening is verricht door Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Deelname door burgers in energieprojecten is belangrijk, aldus Tommelein. De Brugse energiecoöperatie Coopstroom werd in maart jongstleden opgericht en heeft nu het eerste zonnepanelenproject geopend. Het project omvat 46 zonnepanelen bij Vormingplus Brugge. Deze produceren 80 procent van de plaatselijke energiebehoefte van Vormingplus. Tommelein: ‘Alle burgers moeten kunnen participeren in projecten die helpen de klimaatdoelstellingen te halen’. Het rendement voor de deelnemers is aanzienlijk hoger dan de rente op een spaarrekening bij een bank, in dit geval tot 4 procent. 

De Vlaams politicus Gryffroy (N-VA) pleitte eerder vorig jaaar al voor een regeling waardoor Vlamingen zonnestroom van ‘andermans’ dak kunnen afnemen door hier zonnepanelen te laten plaatsen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2017

De juni-editie van Solar Magazine bevat artikelen over:   NEN1010: installatiekwaliteit continu onder druk, roep om opleverkeuring Vlaamse energieminister Bart Tommelein 1 jaar op zijn post: ‘Nieuwe promotiecampagnes voor...
Vacatures
Sunbeam zoekt:

Operational manager (m/v)

Sunbeam zoekt een operational manager (m/v).
Fulltime • Zeist
Klimaatgarant Solar zoekt:

Uitvoerder

Klimaatgarant Solar is op zoek naar een uitvoerder, je verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Je let op de kwaliteit van materialen en het uitgevoerde werk, je bent probleemoplossend en stressbestendig.
Fulltime • Ridderkerk/Schiedam
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!