Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PHYSEE wint Greenchoice Energieprijs
(foto: PHYSEE)

PHYSEE wint Greenchoice Energieprijs

PHYSEE heeft de Greenchoice Energieprijs gewonnen. Deze prijs is voor het beste idee dat de overgang naar 100 procent groene energie in Nederland kan versnellen.

PHYSEE maakt nieuwe bedrijfspanden vrijwel volledig energieneutraal met zogenoemde ‘powerwindows’: ramen die via onzichtbare zonnecellen licht omzetten in elektriciteit.

Op Duurzame Dinsdag staan innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving centraal. Honderden ideeën zijn op die dag in Sociëteit de Witte overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma. In verschillende categorieën - waaronder energie, natuur en voeding - werden voor de beste ideeën prijzen uitgereikt. De categorie ‘energie’ kende 3 genomineerden: PHYSEE, Nerdalize met een idee om de restwarmte van computerservers om te zetten in warm water en Thermopunt Katwijk met een CO2-warmtepomp waarmee huizen zonder veel aanpassingen gasloos kunnen worden.

PHYSEE ontving de Greenchoice Energieprijs uit handen van de jury, die werd voorgezeten door ondernemer Maurits Groen. Uit het juryrapport: ‘PHYSEE experimenteert met zonnepanelen verwerkt in glas. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar kan in potentie de energietransitie versnellen. Een start-up met dit doel getuigt van lef!’ 

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Onderaannemers voor installatie zonnepanelen

Zon & Zo zoekt onderaannemers voor de installatie van zonnepanelen
Fulltime • Nederland
Zelfstroom zoekt:

Web- / Mobile Developer

Zelfstroom zoekt een Web- / Mobile Developer.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!