Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.676 zonnepanelen voor uienbedrijf Emmeloord
(foto: Beter Duurzaam)

1.676 zonnepanelen voor uienbedrijf Emmeloord

Bij Molnopex, het uienbedrijf van Wim Mol in Emmeloord, zijn 1.676 zonnepanelen geplaatst. Deze wekken jaarlijks voor meer dan 110 huishoudens stroom op.

Op het bedrijf in Emmeloord worden uien gedroogd, gesorteerd op maat en geïnspecteerd op kwaliteit. Hierna volgt het verpakken. Molnopex heeft, opgericht in 1967, al 50 jaar ervaring en kennis van de markt in uien.

Het aanwezige asbest werd gezien als een probleem voor de toekomst. In totaal is er daarom 13.400 vierkante meter asbest van het bedrijf verwijderd. Er is 200 vierkante meter ventilatie in de nok aangebracht, 31 luchtkleppen in de wanden en in totaal zijn er bijna 10.000 vierkanter meter geïsoleerde sandwichdakplaten aangebracht.

Al in 2014 werd succesvol SDE+-subsidie aangevraagd voor het opwekken van duurzame energie. Diverse aanbieders hebben vervolgens contact opgenomen met de ondernemer uit Emmeloord. Uiteindelijk is er gekozen voor Beter Duurzaam. Er is, naast de 1.676 zonnepanelen, een bestaand zonnestroomsysteem verwijderd en weer teruggeplaatst op het nieuwe dak. De zonnepanelen zijn aangesloten op omvormers van SolarEdge en er is gebruikgemaakt van een inlegsysteem.

Nu in Solar Magazine

Juni 2017

De juni-editie van Solar Magazine bevat artikelen over:   NEN1010: installatiekwaliteit continu onder druk, roep om opleverkeuring Vlaamse energieminister Bart Tommelein 1 jaar op zijn post: ‘Nieuwe promotiecampagnes voor...
Vacatures
Remeha zoekt:

Business Development Manager Partnership & Alliances

Remeha zoekt een Business Development Manager Partnership & Alliances.
Fulltime • Apeldoorn
EnergieWonen zoekt:

Elektricien/monteur zonnepanelen

EnergieWonen zoekt monteurs en elektriciens zonnepanelen.
Fulltime • Ede
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!