Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Heijmans verduurzaamt bijna 1.000 woningen Groningen met zonnepanelen
(foto: Pixabay)

Heijmans verduurzaamt bijna 1.000 woningen Groningen met zonnepanelen

In opdracht van corporatie Lefier uit Groningen renoveert Heijmans in 2 jaar tijd bijna 1.000 woningen met zonnepanelen. Doel is het wooncomfort verbeteren en de huizen energiezuiniger maken.

Als onderdeel van het programma 'Lefier pakt aan!' investeert de corporatie circa 20 miljoen euro in de woningen. De investeringen maken deel uit van de 1 miljard euro die Lefier de komende 10 jaar in haar woningbezit steekt.

‘Normaliter verduurzamen we de woningen tot nul-op-de-meter’, stelt directeur Vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier. ‘Bij deze huizen is dat vaak technisch nog niet mogelijk, doordat het veelal hoogbouw is, maar ze moeten wel nu worden aangepakt. Heijmans kreeg de opdracht op basis van de kennis en kwaliteit die ze in eerdere renovatieprojecten lieten zien en hun goede bewonerscommunicatie.’

Begin volgend jaar worden 94 woningen in Emmen aangepakt. Daarnaast renoveert Heijmans nog circa 200 woningen in de stad Groningen. Het eerste project uit de samenwerking, 184 appartementen in de Castorstraat in Groningen, is inmiddels naar tevredenheid van de bewoners opgeleverd. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Project assistent

ECONNETIC zoekt een project assistent.
Fulltime • Driebergen-Rijsenburg
IZEN zoekt:

Ontwerper PV

IZEN is op zoek naar een ontwerp PV
Fulltime • Wijchen
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!