Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Deelname Nuon Solar Team aan World Solar Challenge onzeker
(foto: Nuon Solar Team)

Deelname Nuon Solar Team aan World Solar Challenge onzeker

Het Nuon Solar Team heeft te maken met zware tegenslag: de voor de zonnewagen cruciale handgemaakte accu staat vast in Singapore. Plan B is het ter plekke bouwen van een nieuwe accu.

Pogingen de accu naar Australië te krijgen verlopen uiterst moeizaam omdat vliegtuigmaatschappijen door recente ongelukken met batterijen van telefoons huiverig zijn om niet-standaard batterijen in vliegtuigen mee te nemen. Zelfs wanneer deze - zoals in dit geval - niet geladen zijn. De teamleden uit Delft zijn daarom alvast begonnen met het uitrollen van plan B: het ter plekke bouwen van een nieuwe accu.

De vertraging van de accu is problematisch. Zonder batterij kan het Nuon Solar Team niet deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge die op 8 oktober start. De teamleden zetten momenteel nog steeds alles op alles om een route voor de batterij van Singapore naar Darwin te vinden. Daarnaast treedt een noodplan in werking: het team gaat specialistische onderdelen bestellen in Japan met als doel om ter plekke, indien nodig, een nieuwe batterij te kunnen bouwen. Met minder dan een maand te gaan wordt de deelname voor het Delftse team naar eigen zeggen ‘heel spannend’. Niet aan de start komen is geen optie. Iedereen zet zich in om te helpen dit probleem op te lossen, met name de hoofdsponsor en de universiteit.

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
Volta Solar zoekt:

Werkvoorbereider

Volta Solar zoekt een werkvoorbereider.
Fulltime • Heerlen
Duramotion zoekt:

Technisch verkoper

Duramotion is op zoek naar een technisch verkoper.
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!