Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Deelname Nuon Solar Team aan World Solar Challenge onzeker
(foto: Nuon Solar Team)

Deelname Nuon Solar Team aan World Solar Challenge onzeker

Het Nuon Solar Team heeft te maken met zware tegenslag: de voor de zonnewagen cruciale handgemaakte accu staat vast in Singapore. Plan B is het ter plekke bouwen van een nieuwe accu.

Pogingen de accu naar Australië te krijgen verlopen uiterst moeizaam omdat vliegtuigmaatschappijen door recente ongelukken met batterijen van telefoons huiverig zijn om niet-standaard batterijen in vliegtuigen mee te nemen. Zelfs wanneer deze - zoals in dit geval - niet geladen zijn. De teamleden uit Delft zijn daarom alvast begonnen met het uitrollen van plan B: het ter plekke bouwen van een nieuwe accu.

De vertraging van de accu is problematisch. Zonder batterij kan het Nuon Solar Team niet deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge die op 8 oktober start. De teamleden zetten momenteel nog steeds alles op alles om een route voor de batterij van Singapore naar Darwin te vinden. Daarnaast treedt een noodplan in werking: het team gaat specialistische onderdelen bestellen in Japan met als doel om ter plekke, indien nodig, een nieuwe batterij te kunnen bouwen. Met minder dan een maand te gaan wordt de deelname voor het Delftse team naar eigen zeggen ‘heel spannend’. Niet aan de start komen is geen optie. Iedereen zet zich in om te helpen dit probleem op te lossen, met name de hoofdsponsor en de universiteit.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Volta Solar zoekt:

PV engineer

Volta Solar zoekt een PV engineer.
Fulltime • Heerlen
Oranjedak zoekt:

PV engineer

Oranjedak zoekt een PV engineer/werkvoorbereider. Met vijf vestigingen binnen Nederland en ruim 40 jaar ervaring is Oranjedak is een van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche.
Fulltime • Zwijndrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!