Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeentegarantie voor ZeewoldeZon: 1.000 zonnepanelen op komst
(foto: PIxabay)

Gemeentegarantie voor ZeewoldeZon: 1.000 zonnepanelen op komst

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zeewolde gaat garant staan voor leningen die ZeewoldeZon aangaat voor haar zonnepanelenproject. Dit leidt tot de installatie 1.000 zonnepanelen.

De zonnepanelen moeten bij 120 huishoudens geplaatst worden. De eerste serie zonnepanelen is gelegd op een appartementencomplex van woningcorporatie Woonpalets die deelneemt in de vereniging.

Het besluit om garant te staan past binnen de energievisie van de gemeente. Daarin staat onder andere beschreven dat de gemeente Zeewolde ‘meer zon op de daken wil’ en ‘initiatieven waaraan álle Zeewoldenaren mee kunnen doen, van harte ondersteunt’.

De bereidheid van het college betreft een gemeentegarantie tot een bedrag van 200.000 euro. Rondom de garantstelling gelden een aantal juridische afspraken die nadere uitwerking behoeven. Het collegebesluit om gemeentegarantie te verlenen, wordt in september aan de gemeenteraad voorgelegd. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Warehouse medewerker (parttime)

Libra Energy zoekt een Warehouse medewerker (parttime)
Fulltime • Uitgeest
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!