Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeentegarantie voor ZeewoldeZon: 1.000 zonnepanelen op komst
(foto: PIxabay)

Gemeentegarantie voor ZeewoldeZon: 1.000 zonnepanelen op komst

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zeewolde gaat garant staan voor leningen die ZeewoldeZon aangaat voor haar zonnepanelenproject. Dit leidt tot de installatie 1.000 zonnepanelen.

De zonnepanelen moeten bij 120 huishoudens geplaatst worden. De eerste serie zonnepanelen is gelegd op een appartementencomplex van woningcorporatie Woonpalets die deelneemt in de vereniging.

Het besluit om garant te staan past binnen de energievisie van de gemeente. Daarin staat onder andere beschreven dat de gemeente Zeewolde ‘meer zon op de daken wil’ en ‘initiatieven waaraan álle Zeewoldenaren mee kunnen doen, van harte ondersteunt’.

De bereidheid van het college betreft een gemeentegarantie tot een bedrag van 200.000 euro. Rondom de garantstelling gelden een aantal juridische afspraken die nadere uitwerking behoeven. Het collegebesluit om gemeentegarantie te verlenen, wordt in september aan de gemeenteraad voorgelegd. 

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Technique Solaire Nederland B.V. zoekt:

Projectmanager

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Beter Duurzaam zoekt:

Projectleider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Apeldoorn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!